Megérkezett a Nikon Nikkor Z 28 mm F2.8!

Ma reggel mutatta be hivatalosan 28 mm-es lencserendszerét a Nikon: a Nikkor Z 28 mm F2.8 a klasszikus külsejű „SE” variáns „hétköznapi” változata, a motorháztető alatt, illetve a tubusban minden ugyanaz maradt. Jelenleg ez a termék a Nikon felhozatalából a legkönnyebb Z-bajonettes objektív, hiszen csak 155 grammot nyom. A terjedelme sem óriási: 70 x 43 mm. A Nikkor Z 28 mm F2.8 legkisebb tárgytávja 19 cm, legnagyobb nagyítása 0,2x, szűrőmenetének átmérője 52 mm. A full frame (FX) méretű szenzorokat is kirajzoló objektív nyolc csoportba rendezve kilenc lencsetagot tartalmaz, amelyek közül kettő aszférikus kialakításnak örvend. Az élességállításért egy léptetőmotor felel, ami némán és fürgén teszi a dolgát. A Nikkor Z 28 mm F2.8 decembertől lesz megvásárolható 300 dolláros áron.

Kép forrása: Nikon

Sajtóközlemény

LEGYEN SZÉLESKÖRŰEN KREATÍV. A LEGKISEBB Z SOROZATÚ FIX OBJEKTÍV JELENLEG

A mai napon a Nikon bemutatja a Nikon Z sorozat eddigi legkisebb és legkönnyebb teljes képes fix objektívjét¹: a NIKKOR Z 28mm f/2.8 objektívet. Ez a talpraesett történetmesélő remek mindennapi objektív. Nagy, de nem túl nagy látószögű, rendkívül kedvező árú és megtévesztően nagy teljesítményű – az utcai jelenetektől a tájképekig és a szituációs portrékig mindenre készen áll.

A fényes, 28 mm-es fix objektív nagy látószöget kínál, amely tökéletes arra, hogy még többet mutasson meg a jelenetből, a 0,19 m-es minimális fókusztávolság pedig ideális távolságot nyújt az objektív számára a drámai közelképekhez. A széles Z-bajonett és a lekerekített f/2,8-as rekesz remek teljesítményt nyújt gyenge fényviszonyok mellett is, a képkészítők pedig rendkívül lágy, természetes háttérelmosás mellett állíthatják az élességet a témára.

A NIKKOR Z 28mm f/2.8 segítségével nagyszerű videófelvételeket lehet egyszerűen készíteni. A 28 mm-es gyújtótávolság klasszikus mozifilmszerű, és az objektív olyan könnyű, hogy könnyedén forgathat vele a kezében tartva, vagy gimbal segítségével.

Főbb elsődleges jellemzők: NIKKOR Z 28mm f/2.8

  • Nagy fényerejű, f/2,8-as fix nagy látószögű objektív: a 28 mm-es gyújtótávolsággal nagy látószögű felvételeket rögzít, valamint gazdag színeket és kontrasztot biztosít.
  • Rendkívül jól hordozható: az objektív kb. 43 mm hosszú, tömege pedig kb. 155 g. Elég kicsi ahhoz, hogy a fényképezőgépen tarthassa, de egy kabátzsebben is elfér.
  • Gyönyörű háttérelmosás: a széles Z-bajonett és a rögzített f/2,8 rekeszértékű, hétlamellás, lekerekített írisz lekerekített, hihetetlenül lágy, természetes megjelenésű háttérelmosást tesz lehetővé.
  • Kiemelkedő képek közelről is: a minimális fókusztávolság csak 0,19 méter, így lehetővé teszi a felhasználók számára a közeli részletek élessé tételét.
  • Gyors és hangtalan AF: a rendkívül halk léptető motoros működtetésnek és a Z-bajonett által gyűjtött plusz fénynek köszönhetően az élességállítás gyors, hangtalan – és pontos.
  • Remek társ a videózáshoz: a fókuszlégzés drámai mértékű csökkenésének köszönhetően a felvétel látószögének befolyásolása nélkül módosíthatja az élességet.
  • 42 mm-es DX-kivágás: z sorozatú DX-formátumú tükör nélküli fényképezőgéppel használva az objektív látószöge 42 mm.
  • Egyszerű vezérlés: a néma vezérlőgyűrűvel hangtalanul állíthatja be az élességet, a rekeszt, expozíciókompenzációt vagy az ISO-érzékenységet.
  • Megfelelően védett: védve van a portól és a vízcseppektől.
Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...