Még év vége előtt boltokba kerül a két új csúcskategóriás Canon objektív

Bár a Canon korábban már bejelentette az RF 70-200 mm F2.8L IS USM és az RF 85 mm F1.2L USM DS lencserendszereit, csak ma derült ki, hogy mikor kerül forgalomba a két újdonság. Az csak természetes, hogy mindkét objektív kirajzolja a full frame méretű szenzorokat, hiszen a Canon EOS R rendszere (egyelőre?) csak kisfilm méretű lapka köré épített gépekből áll. Érdekes tény, hogy az RF 70-200 mm F2.8L IS USM hihetetlenül kompakt lett, ugyanis legnagyobb gyújtótávolságra zoomolva is csupán 146 mm a hossza. Egy lebegő lencsetag biztosítja a lehető legkisebb fókuszlégzést; összesen 17 üvegelem található 13 csoportba rendezve a tubus belsejében. A CIPA szerint a beépített képstabilizációs rendszer 5 FÉ előnyre képes, ami igen figyelemreméltó teljesítmény.

Kép forrása: Canon

Az RF 85 mm F1.2L USM DS a „DS” utótag nélküli portréobjektív továbbfokozása, ugyanis a „Defocus Smoothing” (innen a DS rövidítés) még lágyabb, még „krémesebb” háttérelmosást tesz lehetővé. A tizenhárom lencsetag közül kettőnek különleges bevonata van – ezek felelnek a fókuszrégión kívül eső részletek lágyabb megjelenítéséért.

Kép forrása: Canon

A Canon RF 70-200 mm F2.8L IS USM novembertől lesz megvásárolható 2700 dolláros áron, míg az RF 85 mm F1.2L USM DS kicsit később, decemberben érkezik kereken 3000 dolláros árcédulával. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...