Receptajánlatot tesz a Snapchat, ha ételt lát

Új szolgáltatást mutatott be a Snapchat: ha aktiváljuk a Food Scan funkcióját, akkor a hozzávalók láttán ételreceptet ajánl az alkalmazás. Bár a környezet beolvasása nem újdonság, hiszen 2019 óta már szerepel a szoftver repertoárjában, mégis csak idén kezdett egyre nagyobb szerepkört kapni. Az alkalmazás többféle hétköznapi téma felismerésére képes (ruházat, állatok, kutyafajták stb.), sőt, még matematikai egyenletek megoldására is képes beolvasás alapján.

A vizuális keresőmotorba mostanság került bele az étel hozzávalók felismerése, ami képes arra, hogy analizálja, s megértse, amit lát. Ha kiterítjük elé a felhasználni kívánt hozzávalókat, akkor a szoftver az Allrecipes étel tematikájú közösségi hálóhoz csatlakozik a megfelelő receptek felleléséért. Jelenleg 1200 hozzávaló alapján több mint 4500 recept áll rendelkezésünkre, de a funkció a Wikipedia online enciklopédiájából is idéz, hogy a „szakács” többet megtudhasson a hozzávalókról, azok eredetéről és tulajdonságairól.

A szolgáltatás egyelőre csak az Egyesült Államok lakói számára elérhető, azt nem tudni, hogy más kontinenseken mikor vehetjük használatba ezt a szolgáltatást. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...