Időjárásálló lett, fix optikával – maradhat? Íme, a Leica Q2!

A Leica bemutatta Q2 jelölésű, 47 MP-es full frame szenzor köré épülő „kompakt” fényképezőgépét, aminek fix (mind szerelés, mind gyújtótávolság szempontjából) optikája van. Az időjárásálló szigeteléssel ellátott (IP52 szabványnak megfelelő), magnéziumötvözetből készített vázra egy 28 mm-es, F1.7-ről induló lencserendszert biggyesztett a gyártó, amit optikai képstabilizátorral is felszereltek. A készülék alapérzékenységi tartománya ISO 50-50 000 közé esik, a felvételeinket a veszteségesen tömörített JPEG mellett DNG formátumban is elmenthetjük. A CMOS lapka 3:2 oldalarányú, tehát hozza a klasszikus dSLR vázakból megszokott vágást.

Kép forrása: Leica

A váz hátoldalán egy 3”-os, érintésérzékeny kijelző található (1,04 millió képponttal), de akinek ez nem tetszik, az használhatja a beépített elektronikus keresőt is, ami OLED technológiára épül, és 3,68 MP felbontású (sic!). A fényképezőgép autofókusz rendszere kontrasztérzékelés elvű (225 mezővel), a legrövidebb záridő 1/2000 mp (mechanikus zárral), illetve 1/40 000 mp (elektronikus zárral). A 28 mm-es optika nem minden helyzetben lehet megfelelő, ezért a menüben 35, 50 és 75 mm-es látószöget biztosító képvágást is be lehet állítani (ez nyilván veszteséget okoz a felbontásban).

Kép forrása: Leica

A kor szellemének megfelelve van beépített Bluetooth és WiFi modul is; az akkumulátor egy töltéssel akár 370 kép elkészítését teszi lehetővé – legalábbis a CIPA mérései szerint. A Leica Q2-vel mozgóképeket is rögzíthetünk, ezek felbontása legfeljebb 4K lehet (30 vagy 24 kép/mp frekvenciával). Az adatokat a masina akár UHS-II kompatibilis SD formátumú memóriakártyákra menti. A 130 x 80 x 91,9 mm-es terjedelemhez 734 grammos tömeg társul; a 8,4 Voltos Li-ion akku 1860 mAh teljesítményű, amit a töltő másfél óra alatt képes teljesen feltölteni. Ha megtetszett a Leica Q2, már meg is rendelheted, a forgalmazása ma meg is kezdődött. Ja, igen, az ára: öt híján ötezer dollár. Bővebb infóért kattolj ide.

Kép forrása: Leica

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...