Három új, a Nikon rendszereire tervezett objektív érkezett a Samyang műhelyéből

A koreai Samyang műhelyéből három új objektív érkezett, amelyek közül az egyik a Nikon F, míg a másik kettő a Nikon Z rendszerére lett fejlesztve. Míg az AF 85 mm F1.4 F – amint arról neve is árulkodik – autofókuszos, addig a két Z-bajonettes termék, az MF 14 mm F2.8 Z és az MF 85 mm F1.4 Z kézi élességállítású.

A Samyang AF 85 mm F1.4 F

A tükörreflexes Nikon fényképezőgépekre csavarható Samyang AF 85 mm F1.4 F időjárásálló szigeteléssel lett ellátva. Összesen kilenc lencsetag található hét csoportba rendezve a tubus belsejében, melyek közül az egyik elem egy hibrid aszférikus kialakításnak örvend. A blende írisze kilenc lamellából áll, a szűrőmenet átmérője 77 mm, az objektív terjedelme 74,5 x 88 mm, míg tömege 480 gramm. A gyártó egyelőre nem közölt árat, de a Sony E verzióból kiindulva körülbelül 700 dolláros árcédulára számíthatunk

Kép forrása: Samyang

A Samyang MF 14 mm F2.8 Z

Ez az ultra nagylátószögű optika kézi élességállítású, tíz csoportban összesen 14 lencsetag található a tubus belsejében. A lencsetagok közül az egyik aszférikus, míg egy másik hibrid aszférikus kialakítású, de találkozhatunk két különösen alacsony szórásúval, valamint három magas fénytérésűvel is. A blende írisze hat lamellából lett kialakítva; az objektív legkisebb tárgytávja 28 cm, a termék terjedelme 124,1 x 87 mm, míg tömege 810 gramm. Érhető módon szűrőmenetet nem találunk a frontlencse előtt, így a szűrőzést lapszűrőkkel kell majd megoldania a fotósnak. Meglepően kedvező a 14 mm-es ára: a gyártó 500 dollárt kér érte.

Kép forrása: Samyang

A Samyang MF 85 mm F1.4 Z

Egy szép kialakítású, fényerős portréobjektívet is kapunk a Nikon Z-bajonettre: a Samyang MF 85 mm F1.4 Z hét csoportba rendezve összesen kilenc lencsetagot kapott, amelyek közül az egyik hibrid aszférikus kialakítású. A blendét nyolc lamellából alakították ki a mérnökök; a termék legkisebb tárgytávja kereken 1 méter, a szűrőmenet átmérője 72 mm, a méretei 102,7 x 78 mm, míg a tömege 740 gramm. Ez az optika még kedvezőbb, mint az ultra nagylátószögű testvére: csupán 400 dollárt kell majd érte leszurkolni. (Forrás: dpreview.com)

Kép forrása: Samyang

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...