Pletykák, pletykák és még egyszer pletykák!

A photorumors.com híre szerint a Canon egy 63 MP-es míg a Sony egy 60 MP-es CMOS képérzékelővel készül az idényre. A Canon egysége – elvileg – a 35MM63MXSCD kódot kapta (Dual Pixel AF, full frame méret), míg a Sony az IMX455 jelölést viseli (szintén full frame). A Sony maga azonban nem fogja használni ezt a szenzort, hanem a Nikonnak gyártja majd (csak nem a Z 8-ba?). A Sony saját készülékeibe (A7R IV?) a fejlettebb (!) IMX555-öst szánja. Az IMX455 hatalmas számú fázisérzékelővel lesz felszerelve, így a Nikon új fényképezőgépe valószínűleg nagyon jól fog teljesíteni az automatikus élességállítás során.

A fenti hírrel kissé ellentmond a mirrorlessrumors.com anyaga, amiben 75 MP-es Nikon vázat említenek. Persze, nincs kizárva, hogy a Nikon több nagyfelbontású modellt is bejelent majd, de ennek a valószínűsége – szerintem – elég csekély. Főleg annak tekintetében, hogy már most őszre mondják az új masinát. Azonban a Nikon Z 6-nak lesz egy kistestvére, ami esélyes a Z 5 névre. Ezzel az új, belépő kategóriás modellel a Canon EOS RP ellen venné fel a versenyt a Nikon.

Állítólag kiderült egy pár műszaki paraméter a Nikon D6 tükörreflexes csúcsgépéről. Ezek szerint a készülékben egy 24 MP-es, full frame méretű képérzékelő játszhatja majd a központi szerepet. A vázzal lehetséges lesz a 4K felbontású mozgóképek rögzítése 50/60 kép/mp-es frekvencián. Állítólag a korábbi 30-ról 120 mp-re nő a leghosszabb választható záridő értéke, ami csillagfotósoknak jöhet jól. A szerző szerint lesz beépített képstabilizátor is, aminek hatásfokát a fotómasina menüjéből lehet majd állítani.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...