Bemutatkozik a Vanguard VEO Range táskacsalád: íme, a 36M Messenger és a 48NV Daypack!

A Vanguard VEO Range 48 NV Daypack Camera Backpack

A bemutatóra kapott másik táska egy hátizsák, amely a VEO Range 48 NV Daypack Camera Backpack névre hallgat. Bár a 48 NV a Range család jelenleg kapható legnagyobb darabja, de mérete még így sem haladja meg egy közepes terjedelmű klasszikus hátizsákét. A gyártó leírása szerint ebbe a hátitáskába egy tükörreflexes váz és 2-3 objektív fér, de bepakolhatunk mellé egy legfeljebb 15,6”-os notebookot és számos egyéb jellegű cumót is.

A navy-kék szín jól áll neki, és egyben elegáns benyomást is kelt, szóval aki magára ölti a VEO Range 48 NV Daypack Camera Backpacket, azt nem fogják leturistázni a buszon. A 48 NV felépítését tekintve követi a 36M BG Messenger Camera Bag külsejét, hiszen ugyanazok a dizájnelemek találhatók meg rajta is. Ilyen például a fedlapot lefogó pántok, mint az a fenti fotón is látható. A hátizsák hátoldalán, a vállpántok alatt egy rejtett zseb található, ahová például pénztárcánkat, vagy fontos iratainkat rejthetjük. Ez a zseb kellően mély ahhoz, hogy akár egy kisebb táblagépet is befogadjon.

A táskát az erre a célra kialakított pántnak köszönhetően akár kofferkulira is fűzhetjük, így nyugodtan pihenhetünk, míg várjuk a járatot.

A táska mindkét oldalán egy-egy nagyobb méretű, gumírozott szájú zsebet helyeztek el a tervezők, ahová akár a félliteres flakon, vagy a háromlábú állvány is begyömöszölhető. A hátizsák jobb oldalában van a notebook részére kialakított fach nyílása. A termék oldalán bár az áll, hogy 15”-os hordozható gép a maximum, a feleségem 15,6”-os masinája is simán belefért.

Amint azt fentebb említettem, az oldalsó zsebekben akár egy tripod is rögzíthető. Nos, a kényelem érdekében én inkább csak az utazóállványokat, illetve a legfeljebb közepes méretű, szénszálas példányokat ajánlom, különben féloldalas lesz a terhelés a hátunkon.

Az elülső, felnyitható nagy fül külső részében van az előlapi zseb, ami elég mély ahhoz, hogy akár egy papír alapú térképet is elnyeljen. Értékeket ide ne nagyon tegyünk, hiszen a külvilág számára ez a rekesz igen könnyen elérhető.

A fedlapot egyrészt tépőzár, másrészt a két csatos pánt fogja le, de a felső nagyobb rekeszhez csakis a cipzár kinyitása után lehet hozzáférni. Az alsó fotós rész lenyíló részében egy kisebb zsebet találhatunk, ahová például iratainkat, telefonunkat rakhatjuk el.

Ennek a fachnak a mélysége körülbelül egy tenyérnyi:

A hátizsák felső részében az általános, „mindennapi” dolgainkat helyezhetjük el, mint például egy pulóvert, a tízórait, egy kisebb táblagépet, az autós táskát, egy pár alsónadrágot, zoknit, pólót, egy tekercs vécépapírt, vagy hasonlókat. Szóval, a VEO Range 48 NV Daypack Camera Backpackkel akár egy pár napos fotós túrára is nyugodtan elindulhatunk.

Az alsó részlegben egy kivehető, párnázott tokban helyezhetjük el fotós felszerelésünket. Ez a tok bőven elég helyet kínál akár egy közepes méretű dSLR váznak (Canon 5D, Nikon D8x0 kategória), és két-három kisebb objektívnek. Persze, a szettet variálhatjuk is, így egy 70-200 mm F2.8-cal szerelt masina is befér, ha kivesszük a szeparátorokat. Ha nem akarunk fotózni, akkor vegyük ki a tokot, így megduplázhatjuk az általános tárolásra való hely méretét.

Természetesen a VEO Range 48 NV Daypack Camera Backpack is kapott esőköpenyt, ez szintén 2/3-os fedettséget biztosít, hiszen a maradék felületet a hátunkkal védjük túrázás során.

Csakúgy, mint a Vanguard VEO Range 36M BG Messenger Camera Bag esetében, úgy itt sincs a táska alján extra védelem, szóval lehetőleg ne tegyük bele pocsolyába, sárba a hátizsákot! Igaz, a védelem hiánya itt is az extra hordozó felülettel magyarázható, hiszen akár egy plusz háromlábat, vagy akár egy hálózsákot, habszivacs szőnyeget is betuszkolhatunk a pántok alá. Egy hátizsákot viszont – szerintem legalábbis – sűrűbben teszünk le a földre, így nem ártott volna legalább négy kis gumitalp a fenéklemez sarkaiba. A Range 48 NV kényelmes, könnyű viseletet biztosít, ötletes, praktikus tároló rekeszeibe pedig sok apró-cseprő cuccot rejthetünk. A vállpántokat ráadásul nem csak mell, hanem has magasságban is keresztpántokkal foghatjuk össze, ami növeli a komfortérzetet hosszabb gyaloglások során. Tőlem jár neki is a „Kedvenc” plecsni!

Vanguard VEO Range 48 NV Daypack Camera Backpack

A Vanguard VEO Range 36M BG Messenger Camera Bag bruttó 29 900 forintért, míg a Vanguard VEO Range 48 NV Daypack Camera Backpack bruttó 38 900 forintért vásárolható meg a Tripont webshopjában, vagy a szaküzletben.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...