A vloggerek kedvence lehet a Canon két új kompakt fényképezőgépe

A Canon két olyan kompakt fényképezőgépet jelentett be, melyek elsősorban a kreatív tartalomkészítőket (vloggerek) szólítják meg: a PowerShot széria két új taggal, a G5 X Mark II-vel és a G7 X Mark III-mal bővült. Lássuk, milyen különleges funkciókkal próbálja a gyártó felhívni magára a célcsoport figyelmét:

Canon PowerShot G7 X Mark III

A kis méret és kis tömeg, valamint a felfelé hajtható kijelző mellett immár az élő műsorközvetítés is szerepel a G7 X Mark III repertoárjában! A készülék képes arra, hogy gombnyomásra továbbítsa felvételünket a YouTube felé. A G7 X Mark III nagyon hasonlít az elődjére, de a mérnököknek sikerült pár grammot lefaragniuk a masina tömegéből. Maradt a jól bevált, ekv. 24-100 mm tartományt lefedő, F1.8-2.8 kezdő F-értékű optika, ám a szenzor, amelyre ez az üveg rajzol, teljesen megújult: a G7 X Mark III-ban egy több rétegből álló, 1”-os méretű és 20 MP felbontású CMOS lapka lapul.

Kép forrása: Canon

A Sony által gyártott képérzékelőről érkező adatokat a Canon DiG!C 8 jelfeldolgozó egysége alakítja fényképekké, vagy épp videókká. A fotógéppel a JPEG állományok mellett/helyett RAW formátumban is rögzíthetjük adatainkat. A sorozatfelvételi sebesség akár 30 kép/mp is lehet (folyamatos fókusszal és fényméréssel 8,3 kép/mp a csúcs), amit többek közt az elektronikus zár tesz lehetővé. A váz hátoldalán egy 3”-os, érintésérzékeny kijelző található, amit függőlegesen felfelé lehet dönteni, így a szelfizés során a fotós láthatja saját magát.

Kép forrása: Canon

A felvételek készítését megkönnyíti a felvételt indító „virtuális gomb”, ami a kijelző képernyőjére van vetítve. A G7 X Mark III-mal elérhető maximális felbontás a 4K, a leggyorsabb képfrissítési frekvencia 30 kép/mp, ám Full HD-ban akár 120 kép/mp is elérhető. Ha a beépített mikrofon kevésnek bizonyulna, akkor külső mikrofont is csatlakoztathatunk a géphez (fejhallgató kimenet viszont nincs). Az optika körül egyébként egy felprogramozható vezérlőtárcsa található, aminek működése „kattanós”, tehát nem folyamatos. A Canon PowerShot G7 X Mark III akkuja USB aljzaton keresztül is tölthető, ami nagy plusz, hiszen a CIPA szerint csupán 235 kép készülhet egy töltéssel. A G7 X Mark III augusztusban 750 dolláros áron kerül a boltokba

Canon PowerShot G5 X Mark II

A két új PowerShot modell közül a G5 X Mark II a „felnőttebb” masina. Ráadásul ez a gép az elődmodellhez képest egy nagyon komoly átdolgozáson ment keresztül. Gyakorlatilag minden megváltozott: a mérnökök lecserélték egyrészt a masina külsejét, ami immár nagyon hasonlít a G7 X Mark III-hoz (az elődmodell inkább egy apró tükrös vázra hajazott), másrészt a belbecs is sokkal jobban megfelel a kor elvárásainak. A szenzor – csakúgy, mint a G7 X Mark III esetében – már itt is egy több rétegű, 1” méretű, 20 MP elbontású CMOS lapka, amit a Sony gyárt. A jelfeldolgozásért a G5 X Mark II-ben is a Canon DiG!C 8 jelölésű processzora felel, így a működési sebesség és a képalkotó képességek megegyeznek a kisebbik modellével.

Kép forrása: Canon

A beépített zoomoptika viszont már nagyobb, ekvivalens 24-120 mm-es átfogást biztosít, a kezdő F-értékek maradtak továbbra is F1.8-2.8. Az optika körül ennél a készüléknél is egy felprogramozható vezérlőtárcsa található, aminek működése „kattanós”, tehát nem folyamatos. A Canon PowerShot G5 X Mark II kiemelkedő érdekessége (a szó szoros értelmében véve is) a gombnyomásra felugró elektronikus kereső. A kereső használata közben a hátlapon található 3”-os, érintésérzékeny kijelzőn a fókuszmezőt kedvünk szerint áthelyezhetjük ujjunkkal. Ez a kijelző egyébként szintén felfelé dönthető, s függőleges állásba hajtva szelfizésre is tökéletesen alkalmas.

Kép forrása: Canon

A 4K @ 30 fps videó itt is jelen van, állítólag képvágás nélküli, tehát felvételkészítés a teljes szenzorfelületét bevonja a folyamatba, és Full HD-ban szintén választható a 120 fps. A gép kezelőfelülete kevésbé kompaktos, inkább a Canon dSLR gépeiére hasonlít. Van beépített WiFi modul, aminek működését egy leegyszerűsített menü által kezelhetjük. Az akku teljesítménye a CIPA szerint itt sem rózsás: egy töltéssel kb. 230 kép készíthető, aminek száma tovább, 180-ra csökken, ha az elektronikus keresőt használjuk. Szerencsére az áramforrás itt is tölthető USB-n keresztül.. A Canon PowerShot G5 X Mark II augusztusban lesz megvásárolható, ára 900 dollár lesz.

Sajtóközlemény

A Canon Europe bejelenti, a népszerű PowerShot G sorozatában két új fényképezőgépet vezet be, melyeket a teljesítmény és hordozhatóság harmóniájának jegyében fejlesztett. A Canon PowerShot G5 X Mark II és a Canon PowerShot G7 X Mark III elsősorban a közösségi médiában publikáló kreatív vlogolók számára készült.

A továbbfejlesztett, új generációs Canon PowerShot G-sorozat két új tagja könnyen kezelhető, a tartalmak létrehozásának folyamatát is egyszerűsíti a Canon, hogy a vloggerek még kreatívabb és látványos felvételekkel szórakoztathassák követőiket.

A nagy teljesítményű technológiát kompakt fényképezőgépbe csomagolva az 1,0-típusú képérzékelő és az f/1.8-2.8 zoom objektív lehetővé, hogy lágy, elmosódott háttér előtt határozott fókusszal rögzíthessük a kép témáját. Wi-Fi segítségével és okostelefon kapcsolaton keresztül a gépek egyszerűen csatlakoztathatók az internethez, így élő közvetítésre is alkalmasak. A videókat tovább könnyen átküldhetik tárhelyre, vagy feltölthetik az Instagramra, Facebookra.

A G széria új fényképezőgépei kiküszöbölik a gyér fényviszonyok és nehéz felvételi körülmények közepette előforduló hibákat, hogy a megosztani kívánt pillanatot kiváló minőségben őrizhessük meg. Naplemente vagy szürkületi városképek az eddigieknél is gyorsabban és élettelibben adható vissza. Az EOS rendszerben megismert könnyen kezelhető menürendszer mellett a DSLR-ekhez hasonló lehetőségeket kínál a vezérlés és személyre szabhatóság terén. A vezérlőgyűrű a fotósok számára közvetlen hozzáférést biztosít a fontosabb beállításokhoz a praktikum és gyorsaság érdekében.

A sokoldalú fényképezőgépekkel a felhasználók útközben való forgatás alatt tökéletesen közvetíthetik élményeiket, függetlenül attól, hogy spontán vagy megtervezetten fotóznak. A kamerán belüli digitális képstabilizátornak köszönhetően a felhasználók rázkódásmentes és zökkenőmentes videókat készíthetnek, bármilyen terepen is járnak. Mikrofon is csatlakoztatható kristálytiszta hangfelvételek rögzítéshez.

A HDR film funkcióval minden képrészlet tiszta marad, és a fokozott dinamikus tartomány lehetővé teszi a videósok számára, hogy a téma részletgazdagságát autentikusan rögzítsék. A szuper 4K-s felvételek a közösségi médiában gyakori álló formátumban is elkészíthetők. A vloggerek bármely új géppel fejleszthetik kreativitásukat és videós képességeiket. A Full HD módban akár 120 kép/mp-es sebességgel is létrehozhatnak szép, lassú mozgóképeket is, amelyek hasznosak vágóképekhez. Mindkét fényképezővel a Canontól megismert éles képeket kapjuk és bármelyik ideális választás olyan fotós-videós számára is, aki másodlagos fényképezőgépnek használná.

Mindkét fényképezőgép kényelmesen elfér a kézben, a zsebben vagy kisebb táskában is. Eközben a kényelmes és gyors USB töltés miatt az akkumulátor lemerülése miatt sem kell aggódni.

Részletes információ:
https://www.canon.hu/cameras/powershot-g5-x-mark-ii/
https://www.canon.hu/cameras/powershot-g7-x-mark-iii/

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...