Szeptemberre érkezik a Canon EOS R rendszerhez való új kompakt zoomobjektív

Aki figyeli a pletykalapokat, annak már feltűnhetett az elmúlt napokban, hogy a Canon egy új, az EOS R rendszerhez tervezett kompakt zoomobjektív bejelentését tervezi. Ma végre elérkezett a nagy nap, és hivatalosan is elstartolhatott a tízszeres átfogást kínáló Canon RF 24-240 mm F4-6.3 IS USM lencserendszer. Az optika természetesen kirajzolja a full frame méretű képérzékelőket; a beépített képstabilizátor a gyártó információi szerint 5 FÉ előnyt nyújt. Az EOS R rendszer egyik előnye, hogy a teljesen új váz-objektív közti kommunikációs csatornának hála egyedileg felprogramozható vezérlőgyűrűvel is el lehet látni az objektíveket. Az RF 24-240 mm F4-6.3 IS USM fókuszgyűrűje ennek megfelelően kettős szerepkört kapott: ha épp nem a kézi élességállításra használjuk, akkor a fotógép menüjében egy sor funkció közül rendelhetünk hozzá a kedvencünket.

Kép forrása: Canon

A 750 grammos termék terjedelme 80 x 123 mm, szűrőmenetének átmérője 72 mm. Az időjárásálló szigeteléssel el nem látott optika nano-ultrahangos élességállító motorral van felszerelve. Az összesen 21 lencsetagot 15 csoportban rendezték el a mérnökök. Az üvegelemek közt megtalálható egy darab aszférikus és 2 db UD is. A blende írisze hét darab lamellából áll, a legkisebb tárgytáv pedig 50 cm az üveg nagylátószögű végén. A termék szeptembertől lesz megvásárolható, ára 900 dollár körül alakul. A gyártó az EOS RP vázzal szettben is kínálja majd az objektívet, ekkor 2200 dollárt kell majd kifizetnünk.

Sajtóközlemény

Az objektívek piacán vezető gyártó, a Canon bejelenti az RF 24-240mm F4-6.3 IS USM új RF objektívének piacra dobását, mely a kreatív EOS R rendszer soron következő terméke. A kompakt objektív nagyszerű kreativitásáról az akció fotós Canon nagykövet, Richard Walch is megbizonyosodott. A 24-240 mm-es 10-szeres zoom tartományával kivételes full-frame képek készíthetők. A sokoldalú objektívvel a nagy látószögű felvételektől a teleobjektív közeli képekig lenyűgöző minőségben fényképezhetünk.

Lenyűgöző és megfizethető teljes képmezős zoom
A 750 grammjával a kompakt és hordozható RF 24-240mm F4-6.3 IS USM súlya szinte hihetetlenül alacsony a fókusztávolság lefedettségi arányához képest. A 10x-es zoommal, különféle fókusztávolságokkal és a változtatható f/4-6.3 rekesznyílással rendelkező objektív ideális választás a kreatív, lelkes fotósok számára, akik az EOS RP fényképezőgéppel és az RF objektív rendszerrel különböző fotótémákra és stílusokra vadásznak: portrék, csoportképek, tájképek, városi látképek, mozgalmas sportok és események, az állatvilágban elkapott pillanatok. Az RF 24-240mm F4-6.3 IS USM a gyémánt mintájú csiszolással ellátott fókusz/vezérlő gyűrűjével és a nagy, reteszelhető, 100°-ban elfordítható zoom gyűrűjével, gyors, pontos vezérlést biztosít a felhasználók számára, hogy a legmegkapóbb felvételeket készíthessék el.

Kivételes képminőség AF és stabilizálás esetén
Az ötfokozatú képstabilizálással az RF 24-240mm F4-6.3 IS USM az első teljes képmezős objektív, amely dinamikus képstabilizátort kínál. A fotós még nagyon alacsony zársebességnél is hihetetlen kristálytiszta képet készíthet ezzel a kulcsfunkcióval gyenge fények között is. Az 1/8-os rekesznyílás vezérléssel spontán, menetközben is éles fotó- és videó készíthető.

Deluxe megjelenés és érzet, tökéletesen illeszkedik az EOS R rendszerhez
Nagyszerű párosítás a Canon legkönnyebb full-frame tükör nélküli fényképezőgépével, az EOS RP-vel. A 2018 szeptemberében bevezetett EOS R rendszer páratlan optikai kiválóságot, a világ leggyorsabb autofókuszát és nagyon gyors kommunikációt biztosít a fényképezőgép és az objektív között az újonnan kialakított RF bajonettnek köszönhetően. A gyorsaság, a kiváló ergonómia és a kompromisszummentes képminőség az EOS R rendszer lelke, ez az új objektív is ebben a szellemben készült.

A Canon nagykövet Richard Walch, aki elsősorban akcióképeket készít, nemrégiben 12 napos utat tett Norvégia partjai mentén Bergenből Kirkenesbe. A táskájában egy RF 24-240mm F4-6.3 IS USM volt.
Az objektívet tesztelve Walch azt mondta: „Ezt az objektívet akartam magammal vinni az utazásra, hogy kipróbáljam a képességeit. A küldetésem az volt, hogy megtaláljam az ellentét perspektívát; szárazföldhöz vizet és vízhez szárazföldet. Ezt a rendkívül sokoldalú objektívet akartam használni, hogy útközben elcsípjem a pillanat sugallta képeket. Norvégia szépsége lenyűgöző – és amikor ilyen csodás helyen találod magad, úgy érzed, hogy kötelességed ezt a tájat megörökíteni. Ez az objektív tökéletes utazó objektív, és az EOS R rendszert választó fotósok számára kitűnő. Minőségi felvételeket készíthetsz kompakt méretű objektívvel, nagyon ajánlom utazóknak, és a természet szerelmeseinek.”
Termékinformációk honlapunkon:
https://www.canon.hu/lenses/rf-24-240mm-f4-6-3-is-usm/

Az RF 24-240mm F4-6.3 IS USM főbb jellemzői:

  • 24-240 mm-es zoom tartomány
  • 5 fokozatú IS és dinamikus IS
  • Aszférikus és ultra alacsony szórású objektív elemek és Super Spectra bevonat
  • Kör alakú 7 lamellás, f/4-6.3 blendekialakítás
  • Nano USM autofókusz
  • Kapcsolható fókusz/vezérlő gyűrű
  • Beépített DLO fájl és elektronikus torzítás korrekció
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...