Megérkezett az „új” Leica utazózoom fényképezőgépe

A Leica bemutatta a Panasonic FZ1000 II némileg módosított változatát, a V-Lux 5-öt, ami műszakilag gyakorlatilag teljesen megegyezik az említett Panával. A készülék lelkét továbbra is egy 1”-os, 20 MP felbontású CMOS lapka alkotja, amelyre egy ekvivalens 25-400 mm átfogású, 2.8-4 kezdő F-értékű optika karcol. A német mérnökök kissé átdolgozták a japánok masináját, így kerekebb, kevésbé szögletes a Leica variáns. Persze, nem maradhatott le a piros Leica matrica sem, ami azért ad egy löketet az exkluzív feelingnek.

Kép forrása: Leica

Az elektronikus kereső egy 2,36 MP-es OLED egység köré épül, aminek 0,74-szeres a nagyítása. A 3”-os, immár érintésérzékeny kijelző 1,24 millió képponttal villog a fotós arcába, ami szintén előrelépés az elődmodellhez képest (ott csak 920 ezer képpont világított). A Leica V-Lux 5 WiFi és Bluetooth modullal is fel van szerelve, így a készüléket a Leica FOTOS alkalmazással vezérelhetjük vezeték nélküli módban. A gép 812 grammot nyom, ami egy ekkora üveggel ellátott, rendesen megmarkolható masinánál nem egy kimagaslóan nagy érték, sőt, az elődjéhez képest némileg még fogyott is.

Kép forrása: Leica

A gyártó szerint egy akkutöltettel legfeljebb 440 képek lehet készíteni. Gyorsult az AF sebessége, és már elérhetők a 4K Fotó mód, valamint az utólagos élességállító módok is. Mozgóképek esetében sem kell szégyenkeznie az új kompakt Leicának: a videóink legfeljebb 4K méretűek lehetnek 24, 25, illetve 30 kép/mp-es frekvenciával. A Leica V-Lux 5 már előrendelhető, ára 1250 dollár. Bővebb infóért kattints a Leica weboldalára. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...