A Venus Optics két új izgalmas objektívet jelentett be

A Venus Optics két olyan objektívvel jelentkezett a mai napon, amelyek közül az egyikről korábban már olvashattunk netszerte a pletykarovatokban. A Laowa 15 mm F2 Zero-D és a Laowa 10-18 mm F4.5-5.6 közös pontja, hogy kirajzolják a full frame méretű képérzékelőket, és kaphatók lesznek a Canon EOS R és a Nikon Z rendszerekhez egyaránt.

A Laowa 15 mm F2 Zero-D

A Venus Optics Laowa 15 mm F2 Zero-D jelenleg a legnagyobb látószöget nyújtó, F2 kezdő rekeszértékű, rektilineáris képű lencserendszer a full frame szenzoros tükörnélküli fényképezőgépekhez. Mint a többi Zero-D jelölésű Laowa, így ez is úgy lett megtervezve, hogy nagy látószöge ellenére a lehető legcsekélyebb geometriai torzítást mutassa a képeken. A Laowa 15 mm F2 Zero-D mostantól megvásárolható Canon RF, Nikon Z és Sony E foglalattal, ára 850 dollár. Az objektív 12 lencsetagot tartalmaz kilenc csoportba rendezve – az üvegtagok közt megtalálható két aszférikus és három különlegesen alacsony szórású is. Az objektív legkisebb tárgytávja 15 cm, rekeszének írisze öt lamellából áll (érdekesség: a Sony E verzió hét lamellát sorakoztat fel), a szűrőmenetének átmérője 72 mm. Az 500 grammot nyomó termék csupán 82 mm hosszú. A rekeszvezérlő gyűrű lehet kattanós, vagy kattanások nélküli – utóbbi esetben folyamatos a blendemozgatás és filmezéskor nem hallatszik bele semmiféle zavaró zaj a felvételbe.

Kép forrása: Venus Optics

A Laowa 10-18 mm F4.5-5.6

A gyártó elvileg ezzel a lencserendszerrel is rekorder, hiszen jelenleg ez az egyetlen ilyen ultra nagylátószögű zoomobjektív, ami kirajzolja a full frame méretű lapkákat, ráadásul teszi ezt úgy, hogy a terjedelme meglehetősen mérsékelt. A Venus Optics Laowa 10-18 mm F4.5-5.6 Sony E mellett immár Nikon Z foglalattal is kapható (szintén 850 dolláros áron), de a Canon RF verzió (egyelőre) nem jelent meg. A 14 lencsetagot tíz csoportba rendezve illesztették a tubusba; két aszférikus és egy különlegesen alacsony szórású lencsetag gondoskodik a színezésmentes képalkotásról. A legkisebb tárgytáv 15 cm, a rekeszlamellák száma öt. Az 500 grammos termék 87 mm hosszúságú, szűrőt csak a bajonettbe tudunk illeszteni. Csakúgy, mint a 15 mm F2 esetében, a rekeszgyűrű itt is elnémítható.

Kép forrása: Venus Optics

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...