Ez a világ legkisebb, képstabilizátoros kamerája

Igen nagy valószínűséggel ez a kis csöppség a világ legkisebb olyan kamerája, amiben képstabilizátor is található. Az Insta360 GO csupán 18,3 grammot nyom, és elsősorban arra találta ki a gyártó, hogy az emberek (vagy állatok) testkameraként hordhassák anélkül, hogy akár a legvadabb sporttevékenységbe is belezavarna a viselete. A felfogatási módszer is ötletes: alapvetően mágnesekkel rögzíthetjük, de különféle pántok közreműködésével is felerősíthető fejre, oszlopra, derékra stb.

Kép forrása: insta360.com

Bár kétségkívül igen érdekes dolgokat lehet művelni ezzel az aprósággal, az egyik legfontosabb szolgáltatása a 6-tengelyes (!) FlowState stabilizáció, ami könnyűszerrel felveszi a versenyt a legújabb kalandkamerákban megtalálható rendszerekkel. Az Insta360 GO-tól azonban nincs mit félnie a sport- és kalandkameráknak, hiszen nem arra találták ki, hogy sziklákról dobálják a mélybe. Egyszerű, rövid klippek, pillanatfelvételek tartoznak az erősségéhez.

Kép forrása: insta360.com

A GO legfeljebb 30 mp-es, túl-mintavételezett 1080p-s mozgóképet rögzít, ha megnyomjuk az elején található gombot. Hyperlapse és timelapse filmeket is készíthetünk vele, ezek maximum 30 percesek lehetnek (hatszoros sebesség, vagy 100 kép/mp 1600 x 900 pixeles felbontásban). A feldolgozás a kamerában automatikusan történik, aminek során 30 kép/mp-es „végtermék” jön létre. A termék cseppálló (IPX4 besorolás), tehát nem lesz baja akkor sem, ha szakadó esőben van kedvünk videózni egyet.

Kép forrása: insta360.com

Egy teljes akkutöltéssel akár 200 darab filmecskét vehetünk fel, amelyeket okostelefonra, vagy táblagépre tölthetünk át akkutöltés közben. Az okoseszközre átmásolt fájlok közül a GO alkalmazása automatikusan kiválasztja a legjobban sikerülteket (FlashCut AI „mesterséges intelligencia” hajtotta szoftver), majd összefűzi ezeket egy hosszabb kisfilmé, amihez aláfestő zenét is hozzátesz. Persze, aki saját maga szeretné elvégezni a szerkesztést, az ezt megteheti, de az Insta360 GO lényege a kényelem: viseld a kamerát, vegyél fel vele filmeket, majd engedd, hogy az alkalmazás végezze a munkát helyetted a szerkesztés során.

 

Ha az Insta360 GO felkeltette az érdeklődésedet, akkor bővebb információt róla a gyártó weboldalán találsz. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...