Jeijj! Itt van végre az új DJI Pocket!

Ezt a kis videokamerát szerintem már nagyon sokan várták (köztük én is): a DJI végre bejelentette a Pocket 2 kézi kameráját, ami 3-tengely mentén stabilizáló gimballal, a korábbihoz képest nagyobb szenzorral, szélesebb látószögű optikával van felvértezve. Az újonc már nem kapta meg az „Osmo” nevet, így csak simán „Pocket 2” a jelölése. A 117 grammos jószág lelke egy 1/1,7”-os CMOS lapka (az elődben egy 1/2,3”-os volt), amire egy ekvivalens 20 mm-es objektív rajzol (F1.8-ról indul). Az állóképek felbontása 16 MP, ami HiRes módban 64 MP-ig növelhető. Mozgóképeink legfeljebb 4K felbontásúak lehetnek, a képfrissítés maximuma itt 60 kép/mp (illetve 50 kép/mp PAL régiókban). Az adatsűrűség 100 Mbps, tehát nincs óriási elvárás az adattárolóval szemben.

Kép forrása: DJI

Kapunk HDR felvételi módot, valamint 8-szoros digitális zoomot, ha a 64 MP-es felbontást használjuk (veszteségmentesen 4-szeres zoomra számíthatunk 16 MP-es módban, illetve Full HD mozgókép-méret mellett). Korábban sok kritika érte a Pocket AF-rendszerét, ezt most a mérnökök orvosolták: gyorsabban, pontosabban dolgozik a Hybrid 2.0 AF, ami vegyesen használ kontraszt- és fázisérzékelést munkája során. Az eredeti Pocket Achilles-sarka a gyenge mikrofonja volt. Nos, a Pocket 2-ben négy (4) mikrofon található, ami a DJI szerint már-már térhatást eredményez (többféle digitális varázslat is bekerült a készülék repertoárjába, mint például az audio-zoom, szélzaj-szűrés, hangkövetés stb.).

Kép forrása: DJI

Persze, kapunk egy maréknyi előre beprogramozott képkészítési módot is, amelyek az alábbiak:

  • Pro Mode: ahogyan a neve is mondja, az összes expozíciós érték vezérlése az operatőrre hárul.
  • ActiveTrack 3.0: válaszd ki az alanyt és a DJI Pocket 2 automatikusan a képkeretben tartja azt mozgás közben.
  • Slow Motion: lassított felvétel a köbön.
  • Timelapse, Hyperlapse, Motionlapse: gyorsítsd fel magad körül a világot ezen módok hatásaival.
  • Panoráma: 180°-os, 3×3 Pano (képek összefűzésével)
  • Livestreaming: streameld magad egyenesen a Facebookra, a YouTube-ra, vagy ahova akarod.
  • Story Mode: előre beállított kameramozgások, színprofilok és zenedarabok teszik egyedivé felvételedet.

Egy igazán hasznos funkció az azonnali ébredés, ami érintésre felkelti a gépet, így nem maradunk le semmiféle témáról. Egy további értékes újítás a leejtés érzékelése, így a gimbal még időben le tudja zárni magát, hogy ne sérüljön (annyira) földet éréskor. Az új hardverhez új tartozékok is érkeztek, szóval megújult a töltő-tok, a vezeték nélküli mikrofon, a vízálló tok stb. A DJI Pocket 2 továbbra is a (megújult) Mimo alkalmazással vezérelhető, ami Android és iOS rendszerek alá egyaránt elérhető. A DJI Pocket 2 szettben a Mini Control Stickkel és háromlábbal 390 euróba kerül, míg a Pocket 2 Creator Combo (Mini Control Stick, tripod, nagylátószögű előtét, vezeték nélküli mikrofon, markolat, állványmenet) 530 euróért vásárolható meg.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...