Végre hivatalos: a Nikon bejelentette a D6 fejlesztését! Frissítve!

Ennyi várakozás és pletyka után végre hivatalossá vált a Nikon D6 fejlesztése! „A világ eddigi legfejlettebb dSLR fényképezőgépét” ígéri a japán gyártó, s bár egyelőre nincs konkrét megjelenési dátum, a sokéves tapasztalat szerint, ha már a fejlesztést hivatalosan is bejelentik, akkor már nem kell sokat várni a kereskedelemben való megjelenésre. Mivel jövőre Tokióban rendezik a nyári olimpiai játékokat, ezért 100%-os biztossággal kijelenthető, hogy annak kezdetéig már megvásárolható lesz a Nikon új zászlóshajója. Sajnos, a fejlesztés bejelentésén túl semmi egyebet nem osztottak meg velünk az illetékesek, így műszaki paramétereket ne is várjon senki – ezeket majd egy későbbi időpontban osztják meg a mérnökök a rajongókkal. Egy termékfotót azért kaptunk:

Kattints! Kép forrása: Nikon

És íme, a magyar sajtóközlemény:

Sajtóközlemény

A NIKON BEJELENTI A D6 ÉS AZ AF-S NIKKOR 120-300MM F/2.8E FL ED SR VR OBJEKTÍV FEJLESZTÉSÉT

A Nikon büszkén jelenti be a Nikon D6 professzionális, digitális SLR fényképezőgép és a Nikon FX formátumú fényképezőgépekkel kompatibilis AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR zoomos telefotó objektív fejlesztését.

A D6 – a jelenleg legkorszerűbb Nikon digitális SLR fényképezőgép – fejlesztése az egyszámjegyű D-sorozat 20. évfordulója alkalmából történik. A D1 1999-es megjelenése óta a Nikon fényképezőgép-csúcsmodelljei az iparág legfejlettebb technológiáival párhuzamosan fejlődtek, és a fényképészeti szaktudás egyre kifinomultabbá vált a Nikon fényképezőgép-fejlesztés terén nagy múltra visszatekintő történelme során. Az elődökhöz hasonlóan a D6 fejlesztése is a professzionális fényképészek szigorú követelményeinek való megfelelés mentén történt, hogy a fényképezőgép még a legzordabb körülmények között is a legkiválóbb teljesítményt nyújtsa.

A Nikon továbbá bejelenti az új AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR objektív fejlesztését is a Nikon D-sorozathoz készült F-bajonett 60. évfordulójának megünneplésére. Az új, zoomos telefotó objektív még nagyobb támogatást nyújtva fog kiszolgálni professzionális fotósokat olyan területeken, mint például a sportfotózás.

Az új termékfejlesztések a Nikonnak a fényképészet kifejezési lehetőségeinek bővítése iránti elkötelezettségét mutatják, ugyanakkor vezető szerepet biztosítanak a fényképészeti kultúrában mind a digitális SLR, mind a tükör nélküli fényképezőgép-rendszerekkel, valamint az objektívek rendkívül népes családjával.

* Az olyan részletek, mint a termékek megjelenési dátumai és kereskedelmi árai későbbi időpontban lesznek bejelentve.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...