Az Atomos és a Panasonic együtt fejlesztik a videós funkciókat

Az – gondolom – nem újdonság, hogy a Panasonic a fényképezőgépek, kamerák és hibrid eszközök fejlesztésekor igen komolyan veszi a filmkészítők igényeit (is). A legutóbb a DC-S1H bejelentésével kavarták fel rendesen a japánok az állóvizet, de a fejlesztések nem állnak meg a hardvernél: a Panasonic például szoros együttműködésben áll az Atomos vállalkozással, akik többek közt olyan nagyszerű külső monitorokat és felvevőket gyártanak, mint amilyen a Ninja V. A két fél szoftvermérnökei most épp azt dolgozták ki, hogy az S1H a HDMI aljzaton keresztül nyers adatfolyamot küldhessen az említett monitor/felvevő egységre. Íme, a sajtóanyag, amiből kiderülnek a részletek is:

A Panasonic DC-S1H – a full frame szenzoros hibrid kamerák koronázatlan királya (a címlap és a fenti kép forrása: Panasonic)

Sajtóközlemény

RAW adatátvitel LUMIX S1H fényképezőgépről Atomos Ninja V monitorra

  • Folytatódik a sikeres együttműködés az Atomosszal
  • Full-frame RAW adatátvitel HDMI-vel a LUMIX S1H-hoz
  • Élő bemutató Amszterdamban az IBC2019 kiállításon

A Panasonic bejelentette, hogy folytatódik a sikeres fejlesztési együttműködés az Atomos Limiteddel. A két vállalat együtt valósítja meg a HDMI kábeles RAW adatátvitelt a LUMIX S1H fényképezőgép és az Atomos Ninja V rekorder monitor között.

RAW-kimenet fejlesztése

A világ első belső 6K videofelvételre képes, teljes képmezős, tükör nélküli fényképezőgépeként*1 a LUMIX S1H a professzionális mozikamerák minőségét és a tükör nélküli rendszerek hordozhatóságát nyújtja egyben. A fényképezőgép funkcióinak kibővítéséhez és a filmkészítők számára optimális munkafolyamat biztosításához a Panasonic elhatározta, hogy RAW kimenetről is gondoskodik, így külső rögzítésnél is a legjobb minőség garantálható. Ezért kíván a Panasonic teljes kompatibilitást létrehozni az Atomos Ninja V 4K/60p HDR rekorder monitorral.

„Az Atomos és a Panasonic nagyon jó kapcsolatokat ápol, és már a LUMIX GH sorozatnál biztosítottuk a 4:2:2 10 bit 4K HDMI kimenetet külső rögzítéshez. Most együtt dolgozunk az Atomosszal, hogy HDMI-n keresztül nyújtsunk RAW kimenetet,” jelentette be a fényképezőgép világpremierjén, 2019. augusztus 27-én Joszuke Jamane, a Panasonic képalkotó üzletágának igazgatója.

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy egy Panasonic kaliberű vállalattal folytathatjuk a forradalmi technológiák fejlesztését. Mindketten elkötelezetten dolgozunk azért, hogy demokratizáljuk az alkotók számára a filmkészítés folyamatát és létrehozzuk a RAW adatátvitelt HDMI-n keresztül az S1H és a Ninja V között, amely egy hatalmas ugrás lesz a cél eléréséhez,” tette hozzá Jeromy Young, az Atomos vezérigazgatója.

A hamarosan kezdődő IBC2019 szakvásáron Amszterdamban szeptember 13-tól élőben is látható lesz, hogyan működik együtt az új LUMIX S1H és az Atomos Ninja V.

A két készülék párosításáról további információ kapható a bemutató során.
*1 Teljes képmezős, digitális, cserélhető objektíves rendszer-fényképezőgépként, 2019. augusztus 27-én. Panasonic kutatás.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...