Gyorsabb működés és a Mesterséges Intelligencia jellemzi az új ON1 Photo RAW 2020-t

Megjelent az ON1 Photo RAW 2020 szoftver publikus bétája, ami rétegekkel dolgozó képszerkesztő, nyerskép-hívó és képrendező feladatköröket képes ellátni. A Photo RAW 2020 két alapvető újítása azonban kétségkívül a gyorsabb működés és a Mesterséges Intelligencia bevonása. Az új MI funkciók közt megtalálható az AI Match, ami a RAW fájlokat úgy dolgozza fel, hogy azok úgy nézzenek ki, mint a fényképezőgép kijelzőjén [sic!], illetve az AI Auto Tone, ami több ezer fényképen betanított algoritmussal éri el a kívánt hatást.

Kép forrása: ON1

A sebességnövekedés érezhető például a nyersképek megnyitásakor (kétszeres sebesség az előző változathoz képest), vagy az ecset eszköz használatakor, ami sokkal finomabb és aprólékosabb munkát tesz így lehetővé. Fejlődött a zajszűrés, új nézetek kerültek be a kezelőfelületbe, új szűrők érkeztek (időjárás, fehéregyensúly, színcsatorna keverő, Napsugár becsillanás), megújult a nyomtatási modul, több mint százféle új presetet kapunk, lesz SmugMug integráció, valamint egyedi fényképezőgép profilokat is kapunk.

Az ON1 Photo RAW 2020 több mint 800 fényképezőgép nyersfájlját támogatja, és rengeteg objektív képkorrekciós profiljával is rendelkezik. A szoftverrel megnyithatók többek közt a DNG, a JPEG, a TIFF, a PNG, a PSD és a PSB formátumú fájlok. A publikus bétaverzió már le is tölthető a fejlesztő weboldaláról, a végleges pedig előrendelhető 100 dollárért (akinek már van régebbi ON1 szoftvere, az 80 dollárért frissíthet). A végleges verzió október végén kerülhet fel a netre. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...