Ismered a Tamron Lens Utility szoftverét?

Bevallom, én most találkozom először a Tamron új programjával, aminek közreműködésével beállíthatjuk az objektív bizonyos funkcióit. „A Tamron Lens Utility egy dedikált szoftver, amellyel számítógép segítségével testre szabhatja a csatlakozó porttal (USB Type-C) felszerelt TAMRON objektívek funkcióit és frissítheti a firmware-t. Az objektív beállításainak a fényképezési stílusához igazítása lehetővé teszi, hogy kreatívabb legyen, és szórakoztatóbbá teszi a fényképezést.” – olvasható a Tamron Magyarország weboldalán. Jelenleg az A058 (35-100 mm F2-2.8 Di III VXD) és az A063 (28-75 mm F2.8 Di III VXD G2) lencserendszerekkel használhatjuk a japán márka szoftverét, de ez nagy valószínűséggel a jövőben bővülni fog.

Az ingyen letölthető segédprogrammal az objektív fókuszgyűrűjét, illetve „fókusz gombját” (egyedi funkciógomb) programozhatjuk fel igényeinknek megfelelően. Például a fókuszgyűrű működése lehet lineáris, illetve nem lineáris, de meg is fordíthatjuk az élességállítás irányát. A fókuszgombra is többféle funkciót programozhatunk: megnyomásra aktiválja a fényképezőgép menüjében ráosztott funkciót, válthatunk vele AF/MF között, aktiválhatjuk az előre beállított fókuszsíkot, de felprogramozhatunk rá akár két, A-B fókuszsíkot is, így a gomb nyomkodásával ezek között váltakozhatunk.

A Tamron magyar weboldalán Szőr Olivér előadásából ismerhetjük meg részletesen a funkciókat, amelyek két kisfilmben kerülnek tálalásra. Erre tessék!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...