Ez nagyon ütős cuccnak tűnik: íme, a GoPro Hero Max!

A GoPro a Hero8 Black mellett egy 360°-os látómezővel bíró kalandkamerát is bemutatott, amely a Hero Max névre hallgat. A GoPro Fusion alapjaira épülő, ám attól tovább mutató eszköz teljes 360 fokos látómezőt kínál. A két kamera mellett immár egy kis érintésérzékeny kijelző is helyt kapott a váztesten, pedig a Max kisebb, mint amilyen a Fusion volt. A két kamera adatai összefűzve érkeznek a jelfeldolgozástól, így ebbe a masinába már egyetlen egy memóriakártya is elég: a Maxot mikroSD egységekkel lehet bővíteni.

Kép forrása: GoPro

5760 x 2880 pixeles állóképek mellett 5K felbontású (4992 x 2496 pixel) 360 fokos videókat is lehet vele rögzíteni. Utóbbiak MP4 formátumban kerülnek fel a memóriakártyára (H.264/AVC kódolással). Aki élőben szeretne közvetíteni, az ezt is megteheti, ám ekkor Full HD a maximális mozgókép-felbontás. Természetesen a Max is megkapta a HyperSmooth képstabilizációt csakúgy, mint a TimeWarp, vagy a Digital Lenses funkciókat is.

Kép forrása: GoPro

Azonban a GoPro Max nem csak képek terén nyújt újat, hanem a hang szempontjából is: a térérzetet a hat mikrofonos 360 Audio teszi teljessé. A panoráma felvételek szerelmeseinek is megfelelhet a Max, hiszen a PowerPano szolgáltatás 270 fokos látószögű, torzításoktól mentes panorámák készítését teszi lehetővé (360 fokos videóból alakíthatjuk ki magunknak a képet). A GoPro Max gyakorlatilag három kamera az egyben:

  1. kalandkamera
  2. vlogging kamera
  3. 360°-os körkamera

Kép forrása: GoPro

A Max szinte bárhol elfér, hiszen 6,4 x 6,4 x 4 centiméteres terjedelmével biztosan nem fog kilógni még egy farzsebből sem. A géptest 5 méteres mélységig vízhatlan, a készülék borítása pedig nyújt némi biztonságot egy esetleges leejtés esetén. Beépített HDMI és USB-C aljzatok állnak rendelkezésünkre – utóbbi nem csak az adatforgalmat, hanem a töltést is biztosítja. A GoPro Hero Max már előrendelhető, ára 530 euró, és október 25-től vásárolható meg. Bővebb infóval a gyártó weboldala szolgál. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...