A Skydio új drónja hihetetlen dolgokra képes – és nem is drága!

Skydio 2 névre hallgat a gyártó új drónja, ami a mesterséges intelligenciát is beveti repülés közben, és olyan funkciókra képes, olyan szolgáltatásokat nyújt, hogy a konkurencia belejajdul! Az amerikai Skydio megalkotta a „tökéletes” drónt, ami például 360°-os akadályelkerüléssel is fel van vértezve (összesen hat, egyenként 200°-os látószöggel rendelkező kamera figyeli az akadályokat). A termék gyakorlatilag teljesen automatizált működésre is képes, aminek csupán része a repülés. 12 MP-es kamerája egy 3-tengelyes stabilizátorra van felszerelve; az egység lelke egy Sony IMX577 lapka, ami 1/2,3”-os átlóval rendelkezik. A kameráról érkező adatokat egy Qualcomm RedDragon QSC605 processzor dolgozza fel, így a 4K felbontású, 60 kép/mp frekvenciájú HDR videóknak sincs semmi akadálya.

Kép forrása: Skydio

A Skydio 2 bő 55 km/ó sebességre képes, s egy akkutöltéssel akár 23 percig is a levegőben maradhat. 3,5 km a hatósugara a vezeték nélküli távvezérlőnek, de az egyszerű „Skydio Beacon” kézi vezérlővel is 1,5 km-re merészkedhet tőlünk a drón. A Skydio 2-vel háromféleképpen repülhetünk:

Kép forrása: Skydio

1. A The Beacon segítségével: az opcionálisan 150 dollárért megvásárolható kézi vezérlő lehetővé teszi a követő módot, sőt, gesztikulálással („drag and drop”) akár be is állíthatjuk előre a repülő kamera pozícióját. A The Beacon egy orientációs pontot jelent a drónnak, így olyan helyeken is követni tudja a pilótát, ahol akadályozva van a rálátás (pl. fák lombkoronája egy úttest felett stb.).

2. Távvezérlés okostelefonnal: a Skydio 2 okostelefonnal is vezethető, csupán le kell tölteni hozzá az Android, illetve iOS rendszerek alá elérhető ingyenes alkalmazást. Ebben a módban szintén elérhetővé válnak a MI módok, mint például a „Cable Cam”, vagy a „Sport” mód. AZ elkészített fotókat, videókat azonnal le lehet tölteni a telefonra, így azokat pillanatok alatt meg is oszthatjuk ismerőseinkkel.

3. Az opcionális távvezérlővel: szintén 150 dollárt kér a gyártó az opcionálisan megvásárolható távvezérlőért, ami 3,5 km-re növeli a hatósugarat. Ennek a kiegészítőnek a segítségével kapjuk az „igazi drón-feelinget” (teljes manuális vezérlés botkormányokkal)!

A gyártó annyira bízik saját terméke üzembiztos működésében, hogy ha valakinek mégis sikerülne összetörnie a drónját, azt akár ki is cserélik egy újra – ingyen és bérmentve (nyilván be kell tartanunk a gyártó biztonságos repülésre vonatkozó szabályait). A Skydio 2 októberben kerül a boltok polcaira, de aki biztosan az elsők között szeretné átvenni saját példányát, az egy 100 dolláros előrendeléssel bebiztosíthatja magának a repülő kamerát. Bővebb infóért, és lélegzetelállító videókért irány a Skydio weboldala! (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...