Reggeli pletykacsokor

A külföldi pletykalapokon olvastam egy pár érdekességet, melyek a hamarosan bejelentésre kerülő fényképezőgépekkel és objektívekkel kapcsolatosak. A nikonrumors.com szerkesztője szerint például a D6 felbontása valahol 20 és 36 MP közé eshet, ahol a 24 MP egy kifejezetten előnyös érték lenne. A dinamikaátfogás nagyobb lesz a D5-énél, az autofókuszrendszer érzékenyebb lesz, de vélhetően azonos számú AF mező áll majd rendelkezésünkre. A Nikon nagy valószínűséggel a fotógép videós részlegén is újításokat vezet be, így akár RAW felvétel is bekerülhet a repertoárba (szerintem csak külső felvevővel). Adatainkat két CFexpress memóriakártyára menthetjük, az XQD valószínűleg véglegesen kiesik a pixisből. A beépített WiFi és Bluetooth modul mellett akár a GPS is helyt kaphat.

Kép forrása: Nikon

Az l-rumors.com véleménye szerint a Panasonic hamarosan bejelentheti az L-bajonettes 16-35 mm F4 PRO és a 70-200 mm F2.8 PRO lencserendszereit, amikre már valószínűleg igen sokan várnak. Kérdés, hogy mennyire mélyen kell majd a zsebünkbe nyúlni, mire megkapjuk a magyar árakat.

A Sony A7R IV bejelentése után sokan maradtak keserű szájízzel, hiszen a rég aktuális A7S II utód nem érkezett meg. Egyesek úgy vélik, 2020 februárjában jelentheti be a Sony a videóra kihegyezett masinát, de szóba került az A7 IV is, ami szerintem biztosan kizárható, hiszen az A7 III sem egy régi modell. Szóval, jelenleg itt tartunk, valószínűleg 2020 elejére tartogatják meglepetéseiket a gyártók, ami érthető is, hiszen jövő nyáron lesz az olimpia, így még van némi idő felkészülni rá.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...