Szinte már zsebméretű a DJI új drónja, a Mavic Mini

A talán legismertebb dróngyártó, a DJI egy új, szinte már kabátzsebbe is passzoló drónt mutatott be, amit nemes egyszerűséggel Mavic Mininek neveztek el. A Mavic Mini a DJI legkisebb és legkönnyebb „profi” drónja, ami pontosan 249 grammot nyom (több helyen él egy 250 grammos határ, ami alatt még „játéknak” tekinthető egy repülő kamera és nincs szükség bizonyos engedélyekre a röptetéséhez). Kis mérete ellenére a DJI Mavic Mini nem egy játékszer, hanem egy funkciókkal és szolgáltatásokkal megspékelt masina.

Kép forrása: DJI

A tenyeredben elférő drón kamerája egy 12 megapixeles, 1/2,3”-os CMOS lapkával van felszerelve, amivel akár 2,7K-s videókat (2720 x 1530 pixel) is készíthetünk (30 fps). Aki megelégszik a Full HD képmérettel, az 60 kép/mp-es frissítési frekvenciát is választhat. A kameramodul egy háromtengelyes stabilizátorra van felerősítve, ami kellő mértékben képes kiegyengetni a bemozdulásokat. A Mavic Mini ideális körülmények közepette egy töltéssel legfeljebb 30 percig képes a levegőben maradni, de a valós repülési idő nyilván valamivel kevesebb lesz.

Kép forrása: DJI

Értelemszerűen van beépített WiFi és GPS modul, ahol a vezeték nélküli rendszer kb. 4 kilométeres hatósugarú (tiszta rálátás esetén). A Mavic Mini legnagyobb repülési sebessége vízszintesen 13 m/mp, legnagyobb emelkedési sebessége 4 m/mp, míg legnagyobb leszállósebessége 3 m/mp. A 249 grammos tömeg mellé 245 x 290 x 55 mm-es terjedelem társul, de összecsukva csupán 140 x 82 x 57 mm a helyigénye az eszköznek. Tartozékként megvásárolható hozzá propellervédő szett, töltőállomás, propellertok, DIY Creative Kit, Snap Adapter.

Kép forrása: DJI

A DJI Mavic Mini megjelenésével egy időben frissült a gyártó Fly alkalmazása is, ami új repülési módokkal és segédletekkel is bővült. A Position (P) mód kezdő pilótáknak ajánlott, míg a Sport (S) módban már a tapasztaltabbak is kipróbálhatják tudásukat. Aki egyszerűen csak videózni szeretne, az válassza a CineSmooth (C) módot. Az úgynevezett QuickShots funkcióban többféle előre programozott manőver közül választhatunk:

Kép forrása: DJI

  • Rocket: a Mavic Mini rakétához hasonlóan egyenesen felfelé száll, közben a kamera lefelé mutatva veszi a történéseket. A magassági limit 40, 60, 80, 100, vagy 120 láb lehet.
  • Circle: a Mavic Mini a téma körül kering konstans magasságban és távolságban attól.
  • Dronie: a Mavic Mini hátrafelé és felfelé száll, közben a kamera követi a témát. A drón-téma közti távolság itt is 40, 60, 80, 100, vagy 120 láb lehet.
  • Helix: a Mavic Mini felfelé és a témától távolodva spirálisan repül. A drón-téma közti távolság itt is 40, 60, 80, 100, vagy 120 láb lehet.

Kép forrása: DJI

A DJI Mavic Mini már meg is vásárolható, ára 400 dollár. A népszerű Fly More szettben sem drága, ott 500 dollárt kérnek érte. Ennek a szettnek egy tok, a töltőállomás, három extra akku, és a propellervédők is részei. Bővebb infó a gyártó honlapján található. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...