Megérkezett végre a DJI második kalandkamerája, a moduláris Action 2!

Hosszas várakozás után a DJI végre bejelentette népszerű kalandkamerájának, az Actionnek második generációját, az Action 2-t, amellyel 4K felbontásban immár 120 kép/mp-es képfrissítési frekvencia is elérhető. Az újdonság azonban nem csak a rendkívül gyors kiolvasása miatt lehet sikeres, hanem moduláris felépítése végett is begyűjtheti a vásárlóktól a piros pontokat. A 400 dolláros árról induló rendszer többféle konfigurációban építhető ki, de erről kicsit később.

Kép forrása: DJI

A DJI Action 2-ben egy új, 1/1,7”-os képérzékelő található, ami nagyobb annál, mint ami a konkurencia hasonló termékében, illetve a DJI elődmodelljében, az Osmo Actionben található. A beépített optika F2.8 fényértéket kínál, a látószög 155 fok; a valósághű színekért pedig egy különálló fehéregyensúly-érzékelő felel (ennek elsősorban a víz alatti felvételeknél lehet fontos szerepe). Az újdonság ISO 100-6400 közötti érzékenységgel operál, a záridő 1/8000-30 mp közötti érték lehet. Rendelkezésünkre áll négyszeres digitális zoom, aminek mozgóképek esetében előfeltétele, hogy a képfrissítés ne legyen nagyobb 60 kép/mp-nél, illetve a HorizonSteady funkció ki legyen kapcsolva (ellenkező esetben legfeljebb kétszeres digitális nagyítást használhatunk).

Kép forrása: DJI

Amint említettem, a mozgóképek felbontása maximum 4K, ahol az oldalarány lehet 4:3, vagy 16:9, a képfrissítés 24/25/30/48/50/60 kép/mp, illetve 100/120 fps. A 100/120 fps-ből adódik, hogy a készülékkel lassított felvételt is készíthetünk, ahol négyszeres lehet a lassító faktor (30 fps a lejátszási sebesség). Ha még nagyobb képfrissítésre vágynánk, akkor Full HD-ban 200/240 fps is választható. Elérhető továbbá a népszerű Hyperlapse mód is. Képanyagainkat microSD kártyára menti a kamera MP4 formátumban (H.264 kodek), a maximális adatsűrűség 130 Mbps.

Kép forrása: DJI

A DJI Action 2 beépített akkumulátora egy töltéssel legfeljebb 70 percnyi mozgókép-felvételt tesz lehetővé, ám ez Full HD @ 30 fps videóra értendő, ahol nincs bekapcsolva a stabilizáció. Ezt az akkuidőt az opcionálisan kapható elülső kijelző-modullal akár 160 percre is kibővíthetjük, illetve a Power modullal akár három órásra is megnyújtható. A készülék önmagában igen pici: 39 x 39 x 22,3 mm a terjedelme, a tömege csupán 56 gramm. Tok nélkül tíz méteres mélységig vízálló a kamera, de opcionális búvártokkal 60 méteres mélységbe is lemeríthetjük. Az Action 2-nek beépített mikrofonja is van, az érintőkijelzője 1,76”-os, felbontása 350 ppi.

A DJI új kalandkamerája is rendelkezik képstabilizátorral, de ez elektronikusan végzi a dolgát. A RockSteady 2.0 és a HorizonSteady stabilizációs technológiák maximum 60 kép/mp-es képfrissítéssel használhatók. Van beépített WiFi és Bluetooth, amelyek nem csak az okostelefonnal való vezérlést szolgálják, hanem közreműködésükkel akár élő közvetítést, videokonferenciát is folytathatunk (utóbbihoz az USB csatlakozás is felhasználható).

A DJI többféle modult kínál az Action 2-höz, így mindenki igényeinek megfelelően alakíthatja ki saját rendszerét: a Front Touchscreen Modul nem csak egy felénk mutató, OLED technológiára épülő érintőképernyőt jelent, hanem tartalmaz az USB-C és egy további memóriakártya foglalat mellett egy négy darab mikrofonból álló sort is. A Power Modul plusz akkumulátorral és kártyafoglalattal bővíti a rendszert, a Magnetic Lanyard Modullal ruhára rögzíthető a kamera. A Magnetic Ball-Joint Adapter Mount Modul egy gömbcsuklót tartalmaz, amit öntapadós talapzattal szinte bármilyen felületre ráragaszthatunk. Igen sokrétű a Magnetic Adapter Mount, ami megteremti a legtöbb kalandkamera tartozékkal való kompatibilitást. További kiegészítő egységek: Remote Control Extension Rod, DJI Floating Handle, Action 2 Waterproof Case, Action 2 Magnetic Headband, illetve Action 2 Macro Lens.

Kép forrása: DJI

Ha még jobb hangminőséget szeretnénk videofelvételeinkhez, akkor vásároljuk meg a DJI Mic modult, ami egy vezeték nélküli, kétcsatornás felvevőrendszer, ami 3,5 mm-es, vagy USB-C aljzaton keresztül csatlakozik kameráinkhoz. Bővebb infó a DJI honlapján található. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...