Ez egy elérhető árú 8K felbontású 360 fokos kamera Kínából

A 360 fokos kamerák sokkal nagyobb látómezővel rendelkeznek, mint hagyományos társaik, így a nagy felbontás esszenciális tényező. A legtöbb jelenleg kapható 360 fokos kamerarendszer általában 4K felbontásra képes, a 8K-s egységek általában nagyok és a professzionális célközönséget célozzák meg (jellemzően az árukkal is). És itt jön képbe a Kandao QooCam 8K, ami az első olyan gömbkamera, amit „átlag halandók” is megengedhetnek maguknak.

Kép forrása: Kandao

„Az első zsebre vágható, 8K felbontású gömbkamera” – állítja róla jogosan a gyártó: 1/1,7”-os képérzékelőkkel, 16-bites DNG (!) felvételi lehetőséggel, a dinamikatartomány tágítása céljából automatizált RAW-szintű képrétegezéssel, valamint 120 kép/mp-es 4K videóval kápráztat a Kandao QooCam 8K!

A QooCam 8K Super Steady elektronikus stabilizáció 6-tengely mentén (!) gondoskodik a megfelelően stabil videókról, így külső kiegészítőkre (pl. gimbalra) nincs is szüksége az operatőrnek. A kamerának van egy saját 2,4”-os kijelzője is, így nincs szükség okoseszközre a paraméterezéshez, használathoz. Ezen a kijelzőn élőképet kapunk, de a felvett képanyagot is visszanézhetjük. A filmeket a QooCam App alkalmazással, vagy a QooCam Studio szoftverével szerkeszthetjük. Természetesen élő közvetítésre is alkalmas a rendszer, ugyanis a QooCam 8K kompatibilis a Facebook, a YouTube és egyéb platformok elvárásaival.

A Kandao QooCam 8K már előrendelhető a gyártó weboldalán. Az első példányok valószínűleg idén decemberben kerülnek a boltok polcaira. A termékért 600 eurót kell fizetnie az érdeklődőknek. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...