Kedvező áru gömbkamerát mutatott be a Ricoh

Bár a gömbkamerák eléggé szűk felhasználói rétegnek szólnak, elég látványos felvételeket lehet velük készíteni, s bevallom, nekem is néha csorog a nyálam egy Ricoh Theta Z1 után, de a 325 000 forintos ára miatt valószínűleg soha nem fogom magam meglepni vele. Valószínűleg a Ricoh szakemberei is érezhették ezt a problémát, ezért kifejlesztették a Theta Z1 kistestvérét, a Theta SC2 4K 360-at, ami egyfajta „költségkímélő” verziója a nagy Ő-nek.

Kép forrása: Ricoh

A Theta SC2 4K 360-nal is készíthetünk 4K felbontású gömbpanoráma videókat; a készülékben ugyanaz a képfeldolgozó egység található, ami a többi Theta V modellben is. Ez a képfeldolgozó CPU többek között képes arra is, hogy valósidőben fűzze össze a 4K videókat. Természetesen van elektronikus képstabilizáció is, ami nagymértékben javít a videó élvezhetőségén. Sajnos, a Theta SC2 4K 360-nal csupán háromperces 4K képméretű klipeket rögzíthetünk, melyek képfrissítési frekvenciája maximum 30 kép/mp lehet. A költséghatékonyság keretében a 14 GB-os belső memória sem bővíthető, ami még egy megbocsátható dolog.

A Theta SC2 4K 360 azonban nem csak kurtításokat, hanem fejlesztéseket is megélt, így például új algoritmus javítja a HDR felvételeke képminőségét. A feldolgozási idő is csökkent: a korábbi SC kamera 23 másodperce helyett immár csak 9,5 mp-et kell várakoznia a fotósnak. A Theta SC2 4K 360 a korábbi négy helyett már csak három képből hozza létre a HDR fotót, és a korábbi Theta SC modellhez képest négyszeresére nőtt az adatátviteli sebesség.

Az állóképek mérete 5376 x 2688 pixel (az 1/2,3”-os szenzorok 12 MP felbontásúak), a legnagyobb rekeszérték F2. A beépített mikrofonnal és WiFi modullal rendelkező kamera 13,1 x 4,5 x 2,3 cm terjedelmű, tömege csupán 104 gramm, és a szabványos menetnek köszönhetően állványra is erősíthető. A terméket 300 dolláros áron lehet előrendelni. Bővebb infó a gyártó weboldalán található, ide kattintva.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...