A Canon bemutatott két új, 8K-s műsorszórásra alkalmas zoomobjektívet

A japán gyártók már készülnek a 2020-as nyári olimpiára, s ennek megfelelően jelennek meg szép sorban a különféle fotós és videós termékek. Most épp a Canonra esett a sor, be is mutattak gyorsan két olyan zoomoptikát, amit kifejezetten a 8K felbontású mozgóképek készítéséhez terveztek. Egyébként mindkét objektív az 1,25”-os képérzékelők kirajzolására lett kialakítva (ez a formátum egyre népszerűbbé vált a dokumentumfilmek és a sportesemények forgatásához).

Kép forrása: Canon

Az UHD-DIGISUPER 51 (SP51x15.5B) és a 7×10.7 KAS S lencserendszerekről van szó, ahol az előbbi kínálja a legtágabb zoomtartományt ebben a kategóriában: 15,5-790 mm közti gyújtótávolságot választhatunk felvétel közben, de ha ez nem lenne elég, a beépített 1,5-szerezővel 1185 mm-ig tolható ki a felső határ. A Canon állítása szerint az optika rajza egészen a kép szélekig tökéletes.

Kép forrása: Canon

A két objektív közül a 7×10.7 KAS S képviseli a „hordozható” kategóriát. A hétszeres átfogás 10,7-től 75 mm-ig tart, ám itt nincs beépített telekonverter. Ez a kisebbik objektív érkezik hamarabb, hiszen már 2020 januárjától rendelhető; az UHD-DIGISUPER 51-re viszont 2020. májusig kell még várni. A lencserendszerek külön rendelésre készülnek, árukat egyelőre nem közölte a cég, de mivel nem az átlagos felhasználó számára készülő termékekről van szó, így vélhetően több millió forintos árcédulára lehet számítani. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...