Húsos firmware érkezett a Nikon Z 6/7 fényképezőgépekhez

A Nikon egy igen átfogó firmware frissítést adott ki a Z 6 és a Z 7 full frame szenzoros, tükörnélküli fényképezőgépeihez, amit már le is tölthetünk a márka magyar weboldaláról! A Nikon oldalán alábbiakat olvashatjuk az új vezérlőszoftverről:

  • Támogatottá vált az optikai VR funkció NIKKOR Z DX 16–50 mm f/3.5–6.3 VR és NIKKOR Z DX 50–250 mm f/4.5–6.3 VR Z-bajonettes objektívekkel való használata. Ezen objektívek csatlakoztatása esetén az EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ d (Fényképezés/kijelzés) csoportjának d5 Egyéni beállításában (Zár típusa) található Mechanikus zár beállítást letiltja a rendszer, így csak az Automatikus és az Elektronikus első redőny zár lehetőség választható.
  • Az ISO érzékenység immár módosítható az objektív vezérlőgyűrűjével, és az ISO érzékenység beállítást felvettük az Egyéni beállítások menü f (Vezérlők) csoportjának f2 Egyéni beállításában (Egyéni vezérléskiosztás) található Objektív vezérlőgyűrűje menüpont beállítási lehetőségei közé.
  • 2019. november 14-től kezdve a NIKKOR Z 24–70 mm f/2.8 S és a NIKKOR Z 58 mm f/0.95 S Noct objektívek információs kijelzőjének rekesz kijelzése A és M módban egyaránt mutatja az aktuális rekeszértéket és a szomszédos rekeszértékeket.
  • Amikor a felhasználó az Autom. ISO érz. szabályozás menüpontot Be értékre állította, miközben a Vaku mód beállítása nem tartalmazott „hosszú záridős szinkront”, a záridő az e1 Egyéni beállításban (Vakuszinkron sebessége) és az e2 Egyéni beállításban (Vakus záridő) megadott értékek közé korlátozódott, ezt a helyzetet azonban a digitális SLR fényképezőgépek képességeinek megfelelően módosítottuk, így a leghosszabb záridő mostantól az Autom. ISO érz. szabályozás > Leghosszabb záridő pontjában megadott értéknek felel meg.
  • Megoldottuk azt a problémát, amely miatt rendkívül ritka esetben a Képméret/képkockaseb. 1920 x 1080; 120p beállításának használatakor a fényképezőgép nem tudta megfelelően rögzíteni a videókat.
  • Megoldottuk azt a problémát, amely miatt az elektronikus kereső használata során esetenként fehér vonalak formájában képzaj jelentkezett a kijelző alján.
  • Megoldottuk azt a problémát, amely miatt videóknál és az élő nézet kijelzőn ritka esetben vékony vízszintes vonalak formájában képzaj jelentkezett a teljes képen.
  • Kiküszöböltük az alábbi három város tekintetében a BEÁLLÍTÁS MENÜ Időzóna és dátum > Időzóna kijelzőjén megjelenő, UTC időzónával kapcsolatos hibát:
    Caracas: -4:30 volt, most -4:00
    Casablanca: 00:00 volt, most +1:00
    Ankara: +2:00 volt, most +3:00
  • Megoldottuk azt a problémát, amely miatt helytelen létrehozási dátum jelent meg a Windows 10 „tulajdonságok” párbeszédablakában a fényképezőgéppel készített videók és time-lapse videók, valamint a fényképezőgép videoszerkesztéshez használatos vezérlőivel készített másolatok esetén.

Sajnos, a CFexpress memóriakártyák támogatása még várat magára, remélhetőleg legközelebb már azt is beépítik a mérnökök a frissítésbe. A firmware a fenti linkekről tölthető le a készülékekhez.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...