Hivatalosan is megérkezett a Nikon D780! Frissítve!

Már napok, sőt, hetek óta tart a találgatás, hogy vajon milyen is lesz pontosan a Nikon legújabb tükörreflexes fényképezőgépe, a D780, ami papíron a Nikon egyik legsikeresebb full frame szenzoros dSLR gépét, a D750-et váltja. A 24 MP-es képérzékelő köré épített készülék számos részletet kölcsönöz a tükörnélküli Z 6-tól, de a gyártó tükrös zászlóshajója, a D5 is fellelhető benne itt-ott. A D780 a képszenzorra integrált fázisérzékelőket kapott, aminek eredményeként az elődmodellhez képest drasztikusan megnőtt az élőképes AF sebessége, sőt, már a szemérzékeléses élességállítás sem az ördögtől való.

A „hagyományos” módon használva (optikai keresővel) a klasszikus, immár jól bevált 51 AF mezős fókuszrendszer áll rendelkezésünkre, ám ennek a működését immár egy magasabb felbontású, a D5-ből származó fénymérő rendszer segíti. Folyamatos élességállítással 7 kép/mp a sorozatfelvétel maximális sebessége, ami élőképes módban, csendes kioldással és 12-bites RAW használata mellett akár 12 kép/mp-ig is feltornászhatunk. További előrelépés a D750-hez képest, hogy a legrövidebb (mechanikus) zársebesség itt már 1/8000 mp.

Filmkészítők örömére a D780 is képes a képvágás nélküli 4K felbontású anyagok rögzítésére, itt a maximális képfrissítési frekvencia 30 kép/mp lehet. Támogatott a 10-bites N-log és a HLG HDR profil, van zebra expozíciójelölés, élkiemeléses élességállítás, és még sok más, az operatőr munkáját segítő funkció. A D780 hátoldalán egy érintésérzékeny, 3,2”-os kijelző található, ami a D750-éhez hasonló módon dönthető. Az USB-C aljzaton keresztül a fényképezőgép akkuja tölthető; hab a tortán a két SD memóriakártya foglalat, amelyekben az UHS-II típusú SDXC kártyák potenciálját is kihasználhatjuk. Természetesen a Nikon D780 időjárásálló szigeteléssel is el van látva.

A Nikon D780 fényképezőgépet már januárban megvásárolhatjuk, ára 2300 dollár körül alakul. Aki szettben szeretné megvásárolni a 24-120 mm F4G ED VR optikával, annak 2800 dollárt kell majd érte fizetnie. (Forrás: dpreview.com)

Képek forrása: Nikon

Sajtóközlemény

HOZZA KI MAGÁBÓL A LEGJOBBAT A VADONATÚJ NIKON D780 FÉNYKÉPEZŐGÉPPEL

Ma a Nikon bemutat egy olyan, nagy teljesítményű digitális tükörreflexes fényképezőgépet, amelyben teljesíti – sőt túl is szárnyalja – a teljes képes fényképezőgépekkel szemben támasztott összes elvárást. Megbízható partner a merész alkotók számára mindenhol – a D780 állóképekben és videókban is remekel.

A strapabíró D780 gyors, külön erre a célra tervezett hibrid AF-rendszert kínál az élő nézetben történő fényképezéséhez, valamint egy gyors, nagy teljesítményű, 51 pontos fázisérzékelő AF-rendszert biztosít a kereső használatához. Élő nézetben a fotósok és a filmesek annak az AF-rendszernek az előnyeit élvezhetik, amely az elismert Nikon Z 6 tükör nélküli fényképezőgépben is megtalálható. A Szemérzékelő AF funkcióval az arcokra rögzíthető az élesség, a Kevés fényű AF funkcióval pedig akár –6 Fé értéknél is megbízhatóan bemérhető a téma. A keresőt használó fotósok élvezhetik a csúcskategóriás követési teljesítményt, és gyorsan válthatnak az AF-módok között.

A gyors sorozatfélveteli funkció igazán sokoldalúvá teszi a fényképezőgépet: a kereső használatakor akár 7 kép/mp sebesség is elérhető, az Élő nézet használatakor Néma fényképezés módban pedig akár 12 kép/mp sebességgel is készíthetők képek. Említésre méltó funkció még az igen rövid, akár 1/8000 másodperces záridő, amely elegendő rugalmasságot biztosít a Nikon-vakukkal való szinkronizáláshoz. Ez ráadásul akár 900 másodpercesre is kiterjeszthető, ami tökéletes a drámai fénycsíkok és éjszakai látképek készítéséhez.

A videósok pedig a D780-nal felvett videók képminőségét fogják nagy értékelni. A fényképezőgép 6K-s felbontású képérzékelőjével ultramagas felbontású 4K/UHD-videókat készíthet 30p/25p/24p sebességgel és kivágás nélkül. A videósok külső videórögzítőre is felvehetik a részletgazdag HLG HDR-felvételeket, amelyek közvetlenül megjeleníthetők a kompatibilis tévéken és monitorokon.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „Sok fotós szereti a DSLR-gépeket, és várt egy olyan modellre, mint a D780. Ez a tökéletes megoldás azoknak, akik fotózáshoz és videózáshoz is DSLR-gépet szeretnének használni. Ha pedig valaki a tükör nélküli fényképezésbe szeretne belekóstolni, arra ott a Nikon Z rendszere! Bármelyik rendszer iránt érdeklődik egy alkotó, meg tudjuk adni számára azt a sokoldalúságot, amellyel korlátok nélkül kibontakoztathatja kreativitását.”

Főbb jellemzők

  • AF A KERESŐBEN. A 51 pontos, fázisérzékelő AF-rendszer érzékenysége –3 Fé értékig terjed. Csúcskategóriás követési képességek és gyors váltás a fejlett AF-módok között.
  • AF ÉLŐ NÉZETBEN. A 273 pontos hibrid AF-rendszer érzékenysége –4 Fé értékig – Kevés fényű AF módban –6 Fé-ig – terjed.¹ Állóképek készítésekor rendelkezésre áll a Szemérzékelő AF funkció is.
  • AKÁR 12 KÉP/MP-ES SOROZATFELVÉTELEK. AF/AE módban akár 7 kép/mp sebességgel, néma élő nézetes fotózási módban pedig akár 12 kép/mp sebességgel is készíthet sorozatfelvételt. Teljes felbontású képek készíthetők még RAW-formátumú fényképezéskor is.
  • OPTIKAI KERESŐ ÉS DÖNTHETŐ ÉRINTŐKÉPERNYŐ. A 0,70-szeres optikai kereső széles látómezőt és 100%-os lefedettséget biztosít. A dönthető, 2 359 000 képpontos LCD-monitort használva egy érintéssel fényképezhet, illetve használhatja az AF funkciót.
  • KIEMELKEDŐ KÉPMINŐSÉG. F-bajonettes objektívek 24,5 MP-es, teljes képméretű CMOS-érzékelő. EXPEED 6 képfeldolgozó rendszer. A D850 modellével megegyező, 180 000 képpontos RGB-érzékelő és Fejlett fényképezési helyzetfelismerő rendszer.
  • RENDKÍVÜL SZÉLES ISO-TARTOMÁNY. A D780 szélesebb ISO-tartománnyal büszkélkedhet, mint az elismert D850. Az ISO 100–51 200 tartomány felfelé ISO 204 800, lefelé pedig ISO 50 értékig terjeszthető ki.
  • TELJES KÉPMÉRETŰ DSLR-VIDEÓK. Készítsen rendkívül nagy felbontású 4K-/UHD-felvételeket 30p/25p/24p sebességgel és nulla kivágási tényezővel. Vegyen fel videókat N-Log vagy Hybrid Log Gamma (HLG) formátumban.
  • KREATÍV SZABADSÁG. Beépített time-lapse funkció. 2 MP-es állóképek készítése villámgyors, 120 kép/mp-es sebességgel. Beépített digitalizáló menü. És még sok más.
  • GYORS KÉPÁTVITEL. A fényképezőgép nagy sebességű adatátviteli képességei és vezeték nélküli csatlakoztatási lehetőségei megkönnyítik a képek továbbítását. A SnapBridge használatával pedig a JPEG- és RAW-képek megoszthatók az okoseszközökkel.
Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...