Gyorsabb, könnyebb, szebb, okosabb elődjénél? Itt a FujiFilm X-T200!

A FujiFilm egy újabb, kedvező árú fényképezőgépet jelentett be: az X-T200 az X-T100 helyére érkezik, és a gyártó azt ígéri, hogy az újdonság gyorsabb és könnyebb is elődjénél. Persze, az X-T200 „okosabb” is, ami azt jelenti, hogy a mérnökök az X-T100 tulajdonságait több helyen továbbfejlesztették és úgy ültették át az X-T200-ba. Az új masina lelkét is egy 24 MP-es, APS-C méretű, Bayer-féle színszűrővel ellátott képérzékelő alkotja, ám ez egy új fejlesztésű CMOS, aminek az egyik fontos újítása, hogy a korábbi alumínium helyett immár rézhuzalozású. Ennek köszö9nhetően a kiolvasási sebesség a 3,5-szörösére nőtt. A mérnökök a chip érzékenységét is növelték egy teljes FÉ-vel, így azt már ISO 25600-ig emelhetjük.

Kép forrása: FujiFilm

Az X-T200 kereken 370 grammot nyom, ami azt jelenti, hogy majdnem 30 grammal könnyebb, mint az elődje. Az X-T200 úgy könnyebb, hogy már egy markolatképződményt is fel tud mutatni, ami azért nagymértékben megkönnyíti, kényelmesebbé teszi a fogást. A hátoldalon található kihajtható és elforgatható érintőkijelző 3,5”-os (az X-T100-é 3”-os volt); a gyártó az újoncnál az X-A7 „érintőbarát” menürendszerét alkalmazhatta a nagyobb egérmozinak köszönhetően.

Kép forrása: FujiFilm

A FujiFilm továbbá azt állítja, hogy az X-T200 fókuszrendszere is előrelépést jelent az X-T100-hoz képest: elérhető az arc- és a szemérzékeléses élességállítás is. 140 000 fázisérzékelőt, nagyobb PDAF lefedettséget kapunk, több lett az AF mezők száma (425 versus 91), de megnövelték a sorozatfelvételi sebességet is, ami immár 8 kép/mp.

Furcsa hely a csatlakozóknak (Kép forrása: FujiFilm)

Az X-T200 további előnye, hogy a 4K felbontású felvétel képvágás nélkül zajlik, tehát a teljes szenzorról veszi a rendszer az adatokat. A képfrissítés 29,97, illetve 24 kép/mp lehet ebben az üzemmódban. Van lassított felvételek készítésére is lehetőség, itt Full HD-ban 120 kép/mp a csúcs. A videofelvételi mód végre felkerült dedikált üzemmódként a módválasztó tárcsára is, így gyorsabban válthat a fotós filmkészítésre.

Videó mód a módválasztó tárcsán (Kép forrása: FujiFilm)

A FujiFilm X-T200 február végén kerül a boltok polcaira. A vázért 700 dollárt kell fizetni, míg az XC 15-45 mm F3.5-5.6 OIS PZ kitobjektívvel szettben 800 dollárt kér a gyártó. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...