A Canon bejelentette az EOS R5 fejlesztését

Úgy tűnik, az EOS 5D gépek vonala tovább él, ám az újoncok már tükör nélkül fognak érkezni! A Canon ugyanis bejelentette a full frame képérzékelő köré épülő, ám már tükör nélküli verzióját az 5D Mark V-nek (igen, nem elírás a „V”, hiszen műszakilag annak felelne meg az EOS R5)! Az EOS R5 az RF foglalat új csúcsmodellje lesz, ami elsősorban nem a nagy felbontásnak, hanem a funkcióinak és szolgáltatásainak lesz betudható. A valószínűleg 40 MP körüli képméretet nyújtó masina szenzormozgatásos képstabilizátorral lesz felszerelve, képes lesz az akár 8K felbontású videók felvételére, és sorozatfelvételi sebességének csúcsa 20 kép/mp lehet (elektronikus zárral).

Kép forrása: Canon

Az EOS R5-ben egy teljesen új fejlesztésű CMOS lapka játssza majd a főszerepet, ám erről az alkatrészről a gyártó egyelőre hallgat. Mivel az EOS R5 egy ízig-vérig profi fényképezőgépnek indul, így egyértelműen két darab memóriakártya foglalattal rendelkezik. A termékfotók láttán elmondható a fejlesztés alatt álló készülékről, hogy a Canon illetékesei meghallgatták a felhasználók visszajelzéseit a korábbi modellek kapcsán. Az EOS R esetében sok kritikát kapott a hátoldalon található érintésérzékeny csúszka (M-Fn sáv), így ennek a helyén már egy joystick lesz az EOS R5-ön. Sajnos, a japánok egyelőre nem kápráztatnak el minket bővebb információval, így még várnunk kell a végleges adatokra.

Kép forrása: Canon

Az EOS R5 mellett a Canon marketingesei kilenc új, RF-bajonettes objektív ígéretével is felborzolták a kedélyeket: állítólag egy híján tíz új üveg érkezhet még idén a Canon MILC családjába (köztük például az RF 100-500 mm F4.5-7.1L IS USM), de lesznek telekonverterek is, így az RF 1,4x Extender és az RF 2x Extender már a február végi WPPI Show-n bemutatásra kerül.

Kép forrása: Canon

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...