Két újabb Z Nikkor objektív is érkezett

Szépen bővülget a Nikon új Z-rendszere, hiszen a gyártó majdnem folyamatosan adja ki hozzá az új objektíveket. Ma reggel is két új, a full frame lapkát kirajzoló üveggel lett gazdagabb a világ: az egyik egy fix gyújtótávolságú „S-modell”, míg a másik egy kedvezőbb árú utazózoom. A szóban forgó optikák a Nikkor Z 20 mm F1.8 S és a stabilizátoros Nikkor Z 24-200 mm F4-6.3 VR.

Kép forrása: Nikon

Jelenleg a Nikkor Z 20 mm F1.8 S a Nikon kínálatában a legnagyobb látószögű, fix gyújtótávolságú lencserendszer, amit natívan fel lehet csavarni a Z vázakra. A 20-as szépen kiegészíti lefelé a már eddig is kapható 24, 35, valamint 50 milliméteres változatait. 505 grammos tömeg, 77 mm-es szűrőmenet, kilenc lamellás blende, és 11 csoportba rendezve összesen 14 lencsetag (köztük három ED és három aszférikus elem) jellemzi ezt a minőségi újdonságot.

Kép forrása: Nikon

A Nikkor Z 24-200 mm F4-6.3 VR 15 csoportba rendezve 19 lencsetagból áll (ezekből 2 db ED, két darab aszférikus, valamint egy darab ED aszférikus elem), VR egysége 4,5 FÉ előnyt kínál, blendéje pedig hét lamellát számol. Ennek az objektívnek az üvegfelületein a Nikon Arneo bevonata található, ami igen jól szűri a becsillanásokat. Az 570 grammos objektív 67 mm-es szűrőmenet átmérővel rendelkezik.

A 20-ast márciustól lehet majd megvásárolni, ára 1050 dollár körül alakul, míg a zoomot picit később, áprilisban kereshetjük a boltok polcain. Ennek 900 dollár lesz az ára.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...