A világ legtömzsibb és legkönnyebb profi zoomját mutatta be az Olympus

Az M.Zuiko Digital ED 12-45 mm F4 PRO a világ legtömzsibb és legkönnyebb profi standard zoomja, aminek fix a kezdő F-értéke. Ekvivalens 24-90 mm-es gyújtótávolsági tartományt fed le az Olympus új standard zoomja, ami mindemellett időjárásálló szigeteléssel is el van látva. A csupán 254 grammot nyomó, 63,4 x 70 mm terjedelmű lencserendszer por- és cseppálló, élességállító motorja rendkívül gyorsan és halkan teszi a dolgát. Optikai formulája több aszférikus lencsét tartalmaz, de az üvegfelületeket a gyártó ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical) bevonatával is felgőzölték, ami a belső tükröződéseket, szellemképeket hivatott kiküszöbölni. A legkisebb tárgytávolság 12 cm, a legnagyobb nagyítás 0,5-szörös a teljes zoomtartományban. Az M.Zuiko Digital ED 12-45 mm F4 PRO március végétől lesz megvásárolható, ára bruttó 214 990,- Ft.

Sajtóközlemény

Új Olympus zoomobjektív kivételesen kompakt méretben és könnyű kivitelben

Bemutatkozik az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO: Kiemelkedő gyorsaság és agilitás, bármilyen fotós feladat esetén

A márka ígéretéhez híven, miszerint minden fotóst meg kell szabadítani a nehéz felszerelés béklyóitól, az Olympus ma bemutatja a világ legkompaktabb és legkönnyebb csúcsteljesítményű standard zoom objektívjét fix rekeszértékkel. Az új M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO kiemelkedő optikai teljesítményt kínál minden gyújtótávolságnál – így éles képeket garantál a képszélekig – emellett időjárásálló, rendkívül kompakt és könnyű kivitellel büszkélkedhet.

Az átlagos cserélhető objektíves rendszerekhez képest fele akkora mérettel és tömeggel jellemezhető Olympus rendszer hatalmas előnye a lenyűgöző mobilitás. A nagyfelbontású és nagyteljesítményű objektívek, valamint a rendkívül hatékony képstabilizátor rendszer tűéles, csúcsminőségű fotók és videók készítését teszi lehetővé a legkülönfélébb helyeken és helyzetekben. Kategóriájában a világ legkompaktabb objektívjeként az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO tökéletesen illik az M.Zuiko PRO sorozat lenyűgöző kínálatába.

Nagyteljesítményű standard zoom-objektív, amely a világ legkompaktabb és legkönnyebb kivitelével büszkélkedhet – a nagyszerű mobilitás érdekében
Az új M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO optikai konfigurációját az ED 12-40mm F2.8 PRO objektívből örökölte, mely kiváló felbontásáról ismert. Az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO speciális lencséinek hatékony elrendezésével a világ legkompaktabb és legkönnyebb kivitelét érte el, mely a (35mm ekvivalens értékek szerint) 24mm nagylátószögtől a 90mm gyújtótávolságig kiváló teljesítményt nyújt. A könnyű kis objektív gyors és precíz autofókuszt biztosít bármilyen téma esetén. A por-, csepp- és fagyálló konstrukció 9 tömítésből álló rendszerrel véd a környezeti hatások és az időjárás viszontagságai ellen – így akár esőben, vagy zord körülmények között is nyugodtan, csak a felvételek kompozíciójára összpontosítva készíthetünk fotókat és videókat .

Fix rekeszérték a teljes zoomtartományban és nagy felbontás a képszélekig
Az aszférikus lencsék hatékony elrendezése, valamint a ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical) bevonat alkalmazása – mely kiváló képalkotó teljesítményt garantál – látványosan küszöböli ki a torzítás, a szellemkép és a becsillanás hatásait, így éles, kiváló rajzolatú és nagy felbontású felvételek készítését teszi lehetővé. A képszélek fényveszteségének csökkentésével a kép sarkaiban is tiszta részleteket kapunk. Mivel a legnagyobb rekeszérték a teljes gyújtótávolság-tartományban azonos, így az expozíció vezérlése jóval egyszerűbb zoom használata és videofelvételek készítése közben is.

Nagyszerű makrók 0,25x legnagyobb nagyítás mellett (35mm ekvivalens érték: 0,5x)
Az objektívet használó fotós intenzív makró-élményt élhet át 0,25x legnagyobb nagyítás mellett (35mm ekvivalens érték: 0,5x) a teljes zoomtartományban! A legkisebb fókusztávolság 12 cm nagylátószög mellett és 23 cm a tartomány tele-végénél, így a makró felvételi lehetőségek széles skáláját biztosítja – például a nagylátószögű makrófelvétel lehetőségét, mely széles háttérrel hangsúlyozza a különleges perspektíva hatását, vagy a telemakrót, mely jelentős háttér-életlenítéssel segít az elképzeléseink megvalósításában. A változatos makró effektek sorát gyarapítja a Focus Stacking funkció, mely egyetlen képet készít – még a fényképezőgépben – a kompozíció előterétől a háttérig lenyűgöző mélységélességgel, éles részletekből. A részletek több, eltérő élességállítással rögzített felvétel kombinációjával alkotnak egy tökéletes képet.

Elérhetőség – árak
Az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO objektív március végétől, fekete színben, 214.990.- HUF ajánlott fogyasztói áron érhető el. Mint minden Olympus fényképezőgép és objektív, az ED 12-45mm F4.0 PRO is ingyenes hat hónapos jótállási idő-hosszabbítással kapható – ehhez mindössze a MyOlympus rendszerébe kell regisztrálnunk: http://my.olympus.eu

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...