A Panasonic tervei

A francia Phototrend szaklap interjút készített a Panasonic képalkotással foglalkozó részlegének vezetőjével, Yosuke Yamanéval, aki érdekes részleteket árult el a japán gyártó idei terveiről, meglátásairól, valamint a COVID-19 koronavírus okozta hatásokról. A teljes párbeszédet itt lehet elolvasni (meglepően jó a gugli ferdítése), de pár fontos pontot kiemeltem belőle:

  • A full frame szenzoros hibrid kamerák idén nagyobb számban terjedhetnek, míg a kompaktok és a dSLR készülékek iránt érdeklődők száma csökkenhet.
  • A DC-S1 a Panasonic FF készülékei közül a legsikeresebb készülék.
  • A Panasonic szeretne egy újabb, az árérzékenyebb közönséget megszólító full frame lapkás, L-bajonettes fényképezőgépet is piacra dobni.
  • Nem valószínű, sőt, igen valószínűtlen, hogy lesz APS-C lapkás, L-bajonettes váz: „Így is kétfajta méretű érzékelőnk van [m4/3 és full frame – a szerk.], ha ezt a számot háromra növelnénk, azzal csak zavart okoznánk”.
  • A Panasonic továbbra is kitart a m4/3 rendszer mellett is, hiszen a márka meglátása szerint kétféle fotós van: az egyik a kisebb, könnyebb rendszereket szereti, míg a másik a lehető legjobb álló- és mozgókép minőségre törekszik (full frame). Még a kisebb full frame lapkás vázak sem vehetik fel a m4/3-dal a versenyt, ha a méret és tömeg is kötött, hiszen az objektívek terjedelme nem csökkenthető.
  • Noha mindenhol vannak fennakadások, a koronavírus szerencsére csak kisebb mértékben érintette a Panasonic-ot, hiszen a kínai gyáregység a keleti parthoz, Tajvanhoz van közel, s a dolgozók 80%-a már újra fel is vette a munkát. A beszállítóknál még vannak problémák – a Panasonic igyekszik minimalizálni a vírus okozta hátrányokat. (Forrás: petapixel.com, 43rumors.com, phototrend.fr)
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.