Olympus fotópályázat és fotókiállítás: „Most vagy Soha”

Nem tudom, hogy mikor lesz vége ennek a mostani különleges helyzetnek, de már nagyon várom (gondolom, ezzel nem vagyok egyedül..). Különösen nehéz egy ketrecbe zárt kreatív lélek dédelgetése, éppen ezért mindig jól jön, ha van valami feladat, ami legalább ideig-óráig kizökkenti az embert az apatikus semmiből. Most épp az Olympus igyekszik segítségünkre az alábbi pályázattal, ahol még csak ki sem kell mozdulnunk otthonról:

„Most vagy Soha”, avagy a pillanat varázsa – Olympus fotópályázat és fotókiállítás

A fotográfia képes azon pillanat érzését felerősíteni, amit akkor éltem meg, amikor exponáltam. A fényképnek nincs is más választása. A fotográfia nem lát a jövőbe. Meg persze a múltba sem. Egy kép mindössze az a pont, ahol a jövő összeér a múlttal.

Bartis Attila erdélyi író és fotóművész fogalmazta meg talán legjobban, mi is olyan csodálatos a fényképezésben. Egyetlen pillanatot mutat csak meg, de az igazán jó képek mégis elgondolkodtatnak. Időnként azért, mert abban az egyetlen képkockában benne van az idő múlása, a képen szereplő emberek vagy tájak egész története. Máskor azért, mert amit a fotón látunk, egyből felcsigáz minket, vajon mi történhet a következő pillanatban.

Ugyanígy sokféle értelmezése lehet annak a kifejezésnek is, hogy „most vagy soha”. Leggyakrabban akkor használjuk, amikor válaszút elé kerülünk és megragadunk egy újfajta lehetőséget: legyen az egy új munkahely vagy párkapcsolat. Ugyanakkor leírhatja ez a pár szó azt a helyzetet is, amikor megvalósítunk egy régi álmot a bakancslistánkról: nekivágunk a világnak vagy épp összeszedjük a bátorságunkat egy ejtőernyős ugráshoz. Ha így értelmezzük, akkor benne van egyfajta merészség, bátorság az új, kicsit kockázatos helyzet bevállalására. De nem feltétlenül jelenti ezt, mert további rétegei is vannak a „most”-nak, a múló időből kiragadott egyetlen másodpercnek. Akár úgy is érthetjük, hogy teljes szívünkből megélünk egy csodálatos naplementét, átadjuk magunkat a tánc örömének vagy épp jókat nevetünk az unokákkal. Nem rágódunk a múlton, nem aggódunk a jövő miatt, hanem annak örülünk, amivel épp akkor megajándékozott minket az élet.

Mi most az Olympusnál arra vagyunk kíváncsiak, Neked mit jelent a „most vagy soha”. Olyan fényképeket várunk, melyek a pillanat varázsát ragadják meg. Nincs semmilyen más feltételünk. Nincsenek kategóriák, azaz jelentkezhetnek profik és amatőrök, fiatalok és idősek. Készülhetett a kép Olympussal, de bármilyen más kamerával, sőt, akár mobiltelefonnal is. Lehet egy elkattintott fotó a maga egyszerűségében, de szabad képszerkesztő programokat, instagram filtereket is használni.

A szabály nagyon egyszerű:

Nézd végig a fotóidat, és ha találsz egy olyat, amelyre tökéletesen illik a “most vagy soha” akkor máris nyert ügyed van. Oszd meg a képet Instagramon, írj hozzá egy gondolatot, ami szerinted segít jobban megérteni a képet, tedd hozzá a #olympusfotopalyazat2020 hashtaget, plusz ha még nem tetted, kövesd az @olympus_hu profilt az Instagramon.

A pályázatra a fotókat 2020. április 10. és 2020. május 31. között várjuk.

Aki még nincs az instagramon jelen, itt a legjobb alkalom, hogy belépjen. Most vagy soha.

A 10 legtöbb szavazatot ( lájkot ) kapó alkotásból, valamint a zsűri által kiválasztott legjobb 20 képből Tihanyban, a gyönyörű balatoni panorámával rendelkező Apátsági Rege Cukrászdában egy kiállítást rendezünk.

A tárlat fotós workshoppal egybekötött megnyitója 2020. július 24-én lesz.

A nyertesek névsorát 2020. június 22-én a MILC CLUB oldalán tesszük közzé: https://www.milcclub.com/mostvagysoha

Sajtóközlemény: Kisgyörgy Éva, travellina.hu

További információk:

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...