És igen, végre itt van! Megérkezett a DJI Mavic Air 2!

Soha jobbkor, ugyanis pont a napokban mérlegeltem egy drón beszerzését. A műszaki tartalom szerint pont erre a repülő kamerára vágytam! Lássuk, mit nyújt a DJI Mavic Air 2! Kívül-belül megújult az Air, sőt, az utódmodell új automatizált repülési módokat is kínál, amivel még vonzóbb lehet kezdőknek. A DJI Mavic Air 2 kamerája egy 1/2”-os CMOS képérzékelő köré épül, ami kereken 12 MP-es állókép felbontást nyújt. Mozgóképek terén a 4K @ 60 fps a csúcs, ahol az adatfolyam 120 Mbps sűrűségű.

Kép forrása: DJI

De ez még nem minden, mivel 4K @ 30 fps mellett HDR videót is rögzíthetünk! Ráadásként a 240 fps képfrissítésű lassított felvételeket sem hagyták ki a repertoárból, ahol a Full HD felbontás a csúcs. Az Air 2 új Hyperlase funkciója 8K felbontású mozgóképet eredményez, amit négy különböző repülési módra építhetünk fel: Free Movement (szabad mozgás), Circle (kőrözés), CourseLock (megadott pálya) és WayPoints (pontok mentén).

Kép forrása: DJI

Fotózáskor az alapfelbontás 12 MP, de ezt 48 MP-re is fel lehet skálázni több képkocka egyesítésével. A folyamatban a háromtengelyes stabilizátor küszöböli ki az elmozdulást. Újdonságnak számít az úgynevezett „SmartPhoto” képkészítési mód is, ahol a 12 MP-es fénykép elkészítése során a készülék elektronikája három különböző fotómód közül választja ki az optimálist a téma analízisére és a gépi mélytanulásra támaszkodva. A HDR fotó készítésekor összesen hét felvételből állítja össze a gép a végső képkockát; a „Hyperlight” mód használatával alacsony zajszintű képeket lőhetünk: az elektronika itt is több felvételből rakja össze a végső képet. A „Scene Recognition” (témafelismerő) mód analizálja a témát, és összesen öt előre beprogramozott közül választja ki a legmegfelelőbbet.

Kép forrása: DJI

A DJI Mavic Air 2 új motorokat, új elektronikus sebességszabályzókat (ESC), valamint új akkutechnológiát sorakoztat fel. Az Air 2 ezen újdonságoknak, valamint az áramvonalasabb külsőnek és a kisebb tömegnek (570 gramm) köszönhetően immár 34 percet tölthet a levegőben egy töltéssel. Az adattovábbításhoz az Air 2 az OcuSync 2.0 protokollt használja, ami már nem csak a 2,4, hanem az 5,8 GHz-es sávszélességet is támogatja. A drón hatósugara szabad rálátás esetén kereken 10 km; az akadályok automatikus elkerülésében az Advanced Pilot Assistance System (APAS) 3.0 segédkezik. Az AirSense technológia sem maradhatott ki: ennek az a szerepe, hogy figyelmeztesse a drónpilótát, ha más légi jármű tartózkodik a közvetlen közelben.

Kép forrása: DJI

A DJI Mavic Air 2-ben többféle, a „mesterséges intelligencia” támogatta funkció is megtalálható:

  • ActiveTrack 3.0: automatikus, továbbfejlesztett személykövetés, ahol új algoritmusok és az akadályelkerülő technológia támogatja a gördülékeny repülést.
  • Point of Interest 3.0: automatikus repülési útvonal egy kiválasztott téma körül.
  • Spotlight 2.0: a DJI profi drónjaiból átvett funkció, ahol egy kiválasztott személy kerül a felvétel középpontjába. Repülés közben szabad kezet kap a pilóta.

Kép forrása: DJI

A DJI Mavic Air 2 körülbelül május közepére érkezhet meg a boltok polcaira. A „standard” szett ára 800 dollár lesz, míg a „Fly More” szettért 990 dollárt kér a gyártó. Bővebb infóért irány a DJI weboldalára! (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...