Csúcs portréobjektív érkezett a Pentaxtól

Már egy ideje tudni lehet, hogy a Pentax egy csúcskategóriás portréobjektív bejelentésére készül, sőt, a napokban a pletykalapok hasábjain már látni is lehetett az első termékfotókat a HD Pentax-D FA★85 mm F1.4ED SDM AW-ról. A Pentax K-bajonettel szerelt üveg a tükörreflexes, full frame szenzoros fényképezőgépekre lett kihegyezve (nyilván az APS-C lapkás masinákkal is használható), és megfelel a legkomolyabb elvárásoknak is.

„Az új generációs Star sorozat kivételes képalkotási erejét magas minőségű Super ED (extra alacsony fényszórású) üveg lencsetag és egy aszférikus lencsetag biztosítja, így kompenzálva és minimalizálva különféle optikai jelenségeket – különösképpen a kromatikus aberráció hatásos kezelésében. Szinte teljesen megszűnteti a torzítást négy méteres fókusztávolságban, amely a portréfotósok körében komoly elvárás. Emellett a PENTAX egy új SDM gyűrűt fejlesztett kifejezetten ehhez az objektívhez, amely hibátlan, nagy gyorsaságú automata élességállítást eredményez, miközben külső tervezésében a kézi élességállításra is hangsúlyt fektet. Ez az új objektív nem csak a lehető legmagasabb képalkotást, de a fényképezés örömét is biztosítja” – áll a sajtóközleményben.

Összesen három darab Super ED (extra alacsony fényszórású), valamint egy aszférikus lencsetag, valamint a Pentax saját HD bevonata gondoskodik a kromatikus és a szférikus hibáktól, valamint a becsillanásoktól mentes képről. Az újdonság természetesen por- és cseppálló kivitelnek örvend, így egy megfelelően szigetelt vázon akár szemerkélő esőben, ködben, párás környezetben is használható. Az írisz blendéjét kilenc darab lekerekített lamellából alakították ki, ami különösen kellemes háttérelmosást tesz lehetővé (a rekeszvezérlés egyébként elektromágneses módon történik, ami sorozatfelvételkor, illetve videózáskor jelent előnyt).

A HD Pentax-D FA★85 mm F1.4ED SDM AW június vége felé kerül a boltokba, ára 699 000 Ft körül alakul.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...