Megjelent a Samyang új portrécsodája a Canon EOS R rendszerhez

Úgy tűnik, hogy a „gyártóidegen” márkák is lassan elkezdik felismerni a tükörnélküli fényképezőgépek világának fontosságát, és belátták, hogy bizony a MILC jelenti a jövőt, tehát érdemes fejleszteni a különféle rendszerekre. Most épp a Samyang dobta le a fátylat legújabb fejlesztéséről, a 85 mm F1.4 RF-ről. Bár az objektív nem igazi újdonság, hiszen egy ideje már kapható Sony FE véggel, így kissé furcsa látni, hogy hónapokba telt a már meglévő üveget átültetni Canon RF-bajonettre.

Kép forrása: Samyang

Optikailag a Samyang 85 mm F1.4 RF tehát megegyezik a Sony variánssal: nyolc csoportba rendezve összesen tizenegy lencsetagot helyeztek el a tubusban (az üvegelemek közt megtalálható 1 db ED, valamint 4 db HRI kialakítású is, amelyek feladata a színhibák csökkentése, illetve az egész objektív méretének kordában tartása). A szellemképeket és belső becsillanásokat a Samyang saját többrétegű, UMC bevonatával eliminálják. Az írisz kilenc darab lekerekített alakú lamellából áll, szóval kellemesen lágy bokeh-ra számíthatunk.

Kép forrása: Samyang

A Samyang 85 mm F1.4 RF automatikus élességállítással is szolgál: a gyors és halk fókuszálást az úgynevezett Dual Linear Sonic Motor (DLSM) egység végzi. Az időjárás viszontagságai ellen is védett a lencserendszer, ami további pluszpontot jelent. Az objektív június folyamán kerülhet a boltokba, ára 800 dollár körül alakul. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...