Meghökkentő kézi stabilizátort jelentettek be

GravGrip névre hallgat az a meghökkentő kis kézi stabilizátor, amit a kickstarter.com közösségi pénzgyűjtő oldalon prezentáltak a lelkes feltalálók. A zsebre vágható „gimbal” okostelefonokkal, illetve kalandkamerákkal használható, legfőbb erénye, hogy semmiféle áramforrásra nincsen szüksége a működéshez. A GarvGrip ugyanis hidraulikus elven működik: a kis gimbal ugyanazt a működési elvet használja, mint ami például az autókban is megtalálható a kapaszkodóknál, vagy a kesztyűtartó ajtajánál.

Kép forrása: GravGrip @ kickstarter.com

Az ötlet átütő sikerét igazolja, hogy csupán pár nap alatt bő 300 000 dollárt kaptak az ötletgazdák a fotós/videós közösség tagjaitól. A GravGrip LLC (ez a tervezők céges neve) elvileg 50 dollár körüli áron szeretné piacra dobni a terméket, de a támogatók már 35 dollárért előrendelhetik a stabilizátort, ami a tervek szerint idén augusztustól válhat elérhetővé. A termék kickstarter.com oldalán rengeteg szemléltető animáció található, ezeket érdemes megtekinteni, mert a GravGrip hatásfoka meglepően jó, alkalmazási területei sokrétűek!

Kép forrása: GravGrip @ kickstarter.com

Bár az utóbbi időben nem egy ötlet megvalósítása hiúsult meg (és így a befektetők is javarészt hoppon maradtak), a GravGrip stabilizátoron – a fejlesztők információi szerint – már bő öt éve dolgoznak; a „kritikus” lépéseken már túl vannak, így jelenleg már csak a tömeggyártásra kell a pénz a közösségtől. A koncepció 2015 februárjában készült el, a prototípus egy hónappal később vált kézzelfoghatóvá. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...