A Panasonic bemutatta a vloggerek álomgépét: íme, a DC-G100!

A m4/3-os frontot erősíti új fényképezőgépével a Panasonic: a DC-G100 kifejezetten a vloggerek igényeire faragva érkezett. Ennek fényében a kijelző kifordítható és elforgatható (természetesen érintésérzékeny), így azt a filmkészítő saját irányába tudja fordítani felvételkor. A DC-G100 is a már bevált 20 MP-es képérzékelő köré épül, de érdekes módon a masinában nincsen beépített képstabilizáció, a bemozdulások elejét filmkészítés közben egy „hibrid” 5-tengelyes (elektronikus) rendszer veszi, ami 4-tengelyes üzemmódra vált 4K felbontású videók alatt.

A 3”-os kijelző kifejezetten nagy fényerejű, hogy akár kint a szabadban, napos időben is jól látható legyen a képe. A keresőről sem kell lemondania senkinek, a beépített elektronikus kereső 3,68 millió képpontot sorakoztat fel, s bár FS rendszerű, a gyártó elmondása szerint olyan gyors a képfrissítése, hogy nem alakulhat ki a tipikus szivárványozás. Mozgóképeket maximum 4K @ 30p-ben rögzíthetünk, de itt a felvétel hossza lesz a korlátozó tényező, mivel csak tíz percet vehetünk fel a legnagyobb felbontásban.

A Panasonic DC-G100 a Nokia által kifejlesztett OZO direkcionális mikrofonrendszert használja, aminek köszönhetően kiválaszthatjuk, hogy melyik irányból jövő hangot akarjuk felvenni. Ha ez nem felelne meg, a mikrofon bemenetre külső egységet csatlakoztathatunk. A mérnökök lehagyták a gépről a fejhallgató kimenetet, de a célközönségnek erre nem is nagyon lenne szüksége. A Panasonic DC-G100 júliusban kerül a boltok polcaira, ára 750 dollár körül alakul a 12-32 mm F3.5-5.6 PZ optikával szettbe csomagolva. Lássuk, mit írnak a hivatalos sajtóközleményben:

Sajtóközlemény

Ossza meg történeteit az új LUMIX G100 fényképezőgéppel

A Panasonic ma jelentette be új, tükör nélküli LUMIX G100 fényképezőgépét. A kifejezetten vloggereknek és tartalomgyártóknak kifejlesztett fényképezőgép egy tökéletes eszköz történetek elmeséléshez.
A pehelykönnyű és kompakt vázzal a G100 úgy veszi le a nehéz fotófelszerelés terhét a válláról, hogy közben a fantasztikus fotó- és videoteljesítménynek köszönhetően a minőségben sem kell kompromisszumot kötnie.

  • Ez az ideális fényképezőgép a vloggerek és tartalomgyártók számára.
  • Tűnjön ki a tömegből a páratlan kép- és videominőséggel.
  • Bámulatos hangfelvétel OZO Audio by Nokia mikrofontechnológiával a világon elsőként már tükör nélküli fényképezőgépben is.

1. Új szintre lép a videominőség

Készítsen gördülékeny, nagy felbontású 4K vagy Full HD videókat különböző képrátával, hogy bármilyen igénynek megfelelhessen. Sok tartalomgyártó beéri az okostelefon videoteljesítményével, de a G100 kimagasló képminőségével most kitűnhet a többiek közül.

A fényképezőgép képérzékelője sokkal nagyobb, mint az okostelefonoké, ezért extrém körülmények között tud vele fantasztikus fotókat és videofelvételeket készíteni. Még este vagy rossz fényviszonyú beltéri környezetben is éles képeket rögzíthet. A nagyobb MFT képérzékelővel gyönyörűen elmosott hátterű, professzionális hatást biztosító képeket készíthet. A nagy teljesítményű, 5 tengelyes hibrid képstabilizátor hatása a mozgás közben készített videóknál válik valóban látványossá, mert így mindig rázkódásmentes és élvezetes felvételeket készíthet nézőinek. Akár lakáson belül sétál, kerékpározik vagy járműből rögzíti a videót, a G100-ra mindig számíthat, hogy valóban stabil képet örökítsen meg. A prémium hangminőség is garantált. A LUMIX G100 hangminőségéről a beépített OZO Audio by Nokia gondoskodik, és ezzel ez az első tükör nélküli fényképezőgép a világon, amely ilyen fejlett hangtechnikával rendelkezik . A három beépített mikrofon tiszta és részletgazdag hangot rögzít, amellyel olyan valósághű lesz a felvétel, mintha élőben hallaná. A G100 képes követni az észlelt alanyok hangját, és automatikusan a helyzetnek leginkább megfelelő hangmódra vált. Ezzel a sokoldalú hangtechnikával olyan kiváló minőségű lesz a hangfelvétel, hogy nem kell külső mikrofonra költenie.

2. Speciális funkciók

Bármilyen tartalmat is szeretne készíteni, a G100-on biztosan talál hozzá hangfelvételi módot. Az új Video Selfie Mode egy kitűnő példa erre. Ezzel a funkcióval ön és a háttér is tökéletesen fókuszban marad, és nem kell külön állítania az élességet. A speciális videós effektek is egyszerűen elérhetők. Könnyen létrehozható a lassított vagy a Time Lapse felvétel, a haladó vloggerek igényeit pedig a telepített V-Log L és az utómunkálatok során alkalmazható LUT (Look Up Tables) funkcióval elégíti ki a fényképezőgép. Használja ki a Panasonic fantasztikus 4K Photo funkciójának lehetőségeit, hogy megörökítse a megismételhetetlen pillanatokat. Készítsen 30 fps felvételt, és válassza ki belőle a keresett képkockát a tökéletes, akciódús pillanatról.

3. Az ergonómia és a funkcionalitás finom egyensúlya

A mindössze 422 g súlyú G100 könnyű és kompakt, hogy bárhol részese lehessen a történeteinek. Állítsa be a kompozíciót a nagy felbontású képkeresővel, vagy használja a nagy felbontású 3 hüvelykes kijelzőt. Az érintőképernyős kijelzőt kényelmesen forgathatja a kívánt szögbe, így nem csak a szelfi készítése egyszerű, de vlog felvételeket is készíthet saját maga főszerepelésével. A vloggerek igényeit szolgálja a Frame Maker funkció is, amivel ellenőrizheti, hogyan néz ki a felvétel a különböző, népszerű képarányokkal. A REC Frame Indicator pedig feltűnő piros keretet jelenít meg, hogy láthassa, amikor felvétel készül. Az új DMW-SHGR1 állványos markolattal még egyszerűbb tartani a fényképezőgépet vlog felvételek közben, és akár háromlábú állványként is használható. Ha USB-vel csatlakoztatja a fényképezőgépet, az állványos markolattal elindíthatja és leállíthatja a felvételt, kioldhatja a zárat és ki- vagy bekapcsolhatja az alvó üzemmódot. A G100 akár útközben is tölthető USB-csatlakozáson keresztül.

4. Ossza meg történeteit egyszerű csatlakoztathatósággal

A LUMIX G100 Bluetooth és Wi-Fi csatlakoztathatóságot is kínál, hogy egyszerűen megoszthassa a legjobb sztorikat. Külön feltöltő gombbal lehet elindítani a képek és videók adatátvitelét az okostelefonra, hogy onnan megoszthassa azokat kedvenc közösségi platformján az iOS és Android rendszeren is elérhető, ingyenes LUMIX Sync alkalmazással. A Bluetooth Low Energy (Bluetooth 4.2) folyamatos és minimális energiafogyasztású kapcsolatot nyújt a fényképezőgép és az okostelefon között. Használja okostelefonját távirányítóként a fényképezőgép aktiválásához, és lássa el fényképeit automatikusan GPS-címkével. Az okostelefonos távirányítással videofelvételt és fényképet is készíthet.

A Panasonic LUMIX G100 augusztusban kerül a boltokba, és a szett tartalmától függően körülbelül 260.000 – 330.000 Ft-os áron lesz megvásárolható.

Állványos markolat (DMW-SHGR1)

  • Kompakt és könnyű markolat, mini állvánnyal. USB-csatlakozáson keresztül leállítható/elindítható a videofelvétel és kioldható a zár
  • Kompatibilitás: DC-G100/G110, GH5*,GH5S*,G95/G90* and G80/G81/G85*
    * Ehhez a funkcióhoz a fényképezőgépen firmware-t kell frissíteni Az alvó üzemmód gombot nem lehet használni.
Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...