Kompromisszumok nélküli a Nikon Z 5

A Nikon bemutatott egy olyan kezdőknek való, full frame szenzoros tükörnélküli fényképezőgépet, ami semmiféle kompromisszumra nem kényszeríti a felhasználóját! A Z 5 sokféle szempontból hasonlít nagyobbik testvérére, a Z 6-ra, hiszen örökölte tőle a beépített képstabilizátort (önmagában 5 FÉ előnyre képes), az AF rendszert, a sorozatfelvételi sebességet, a 24 MP-es felbontást (de nem a képérzékelőt!), valamint számos dizájnelemet.

Kép forrása: Nikon

A készülék lelke az Expeed 6 képfeldolgozó egység, valamint egy 24 MP-es, de ebben az esetben nem BSI felépítésű lapka. A Z 5 vázát javarészt polikarbonátból alakították ki, de meglepő módon nem lett könnyebb, mint a túlnyomórészt magnéziumötvözetből álló Z 6. A Z 5 por- és cseppálló szigeteléssel is el van látva, ezen a téren semmiféle hátránnyal nem kell számolnia a fotósnak. A váz tetőlemeze azonban egyszerűbb kialakítású, s ennek megfelelően nem található rajta státuszkijelző sem.

Kép forrása: Nikon

A Nikon Z 5 elektronikus keresője OLED technológiára épül, felbontása 3,69 millió képpont. A hátoldalon található dönthető érintésérzékeny kijelző szintén OLED elvű, átlója 3,2”. Óriási plusz a Z 6 és a Z 7 gépekhez képest, hogy a Z 5 két darab memóriakártya foglalattal van felszerelve: az SD egységeket fogadó rések UHS-II kompatibilisek. A Z 5-ben már az újfajta, USB aljzaton át tölthető, EN-EL15C típusú akkumulátort használhatjuk, ami nagyobb kapacitású a korábbi modelleknél – természetesen a régebbi EN-EL15 akkukat is bevethetjük szükség esetén.

Kép forrása: Nikon

A Z 5 bár képes a 4K felbontású mozgóképek rögzítésére (max. 30 fps képfrissítéssel), itt egy 1,7-szeres képvágással kell számolnunk. Kisebb felbontású videók felvételekor a készülék a teljes szenzort használja. Bár különleges képfrissítési módokat nem kapunk, a Z 5-öt a mérnökök ellátták mikrofon be- és fejhallgató kimenetekkel. A Z 5-öt önmagában, vagy kétféle szettben is meg lehet majd vásárolni augusztustól. Érdekesség, hogy a Nikon Z 5 már megjelenésekor is használható lesz webkameraként, amit a majd szintén augusztustól elérhető Webcam Utility szoftver tesz lehetővé. A Z 5 önmagában 1400, az új Z 24-50 mm F4-6.3 optikával 1700, míg a Z 24-200 mm F4-6.3 VR-rel 2200 dollárért lesz megvásárolható.

Kép forrása: Nikon

Sajtóközlemény

Lépjen be a teljes képméretű, tükör nélküli fényképezés világába a Nikon Z 5 és a Nikkor Z 24-50 mm F4-6.3 segítségével

A Nikon ma egy új belépő szintű teljes képméretű fényképezőgépet vezet be a Nikon Z termékcsaládban. A Nikon Z 5 szívós, könnyű és könnyen kezelhető, így mindenki számára nagyszerű lehetőség, aki szeretne belépni a teljes képméretű, tükör nélküli fényképezés világába. A fényképezőgéppel együtt bemutatkozik a hordozható NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 mm is: a legrövidebb és legkönnyebb, teljes képméretű, tükör nélküli zoomobjektív.¹ A Nikon Z 5 tökéletes partnere, és nagyszerű választás minden olyan Nikon Z-vel dolgozó alkotónak, aki valóban hordozható, teljes képméretű zoomobjektívet szeretne.

A Nikon Z 7 és Z 6 alá pozicionált Nikon Z 5 azoknak készült, akik szeretnék felfedezni a teljes képméretű fényképezés szépségeit. Akár állóképeket, akár 4K-videókat készít, a felhasználó a részletgazdagság, a mélység és a színek lenyűgöző új szintjeit láthatja a képein. A rendkívül nagy látószögű Z-bajonettes, fénygyűjtési képességeit tökéletesen kihasználó, teljes képméretű, 24,3 megapixeles CMOS-érzékelőnek köszönhetően a tiszta, lenyűgöző dinamikus tartományú képek hozhatók létre még magas ISO-értékekkel is. A Nikon 273 pontos AF-rendszere éles fókuszt biztosít a kompozíció teljes területén, az elismert Z 6 és Z 7 elektronikus keresője pedig rendkívül éles képet ad. A kettős kártyafoglalat rugalmas tárolást biztosít, és a Nikon Z ergonómiai funkcióinak – köztük a mély fényképezőgép-markolatnak – köszönhetően könnyedén kezelhető. A fényképezőgép USB-n keresztül is működtethető² – ideális, ha hosszú időzített felvételsorozatot rögzít a nappali ablakából!

A nagy látószögű fix objektívektől kezdve a zoomos telefotó-objektívekig a Nikon Z 5 kompatibilis a Nikon minden világos és kompakt, teljes képméretű NIKKOR Z objektívével. A kiválóan hordozható NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 pedig az alapszintű fényképezőgép- és objektívkészlet része. Ezzel a sokoldalú, kicsi és éles általános zoomobjektívvel elérhető néhány a legikonikusabb gyújtótávolság közül, és kiváló teljesítményt nyújt állóképek és videók készítéséhez. A Nikon Z 5 az FTZ bajonett adapterrel is teljesen kompatibilis, így az F-bajonettes NIKKOR objektívek a képminőség romlása nélkül használhatók.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „A Nikon Z 5 és a NIKKOR Z 24–50 mm objektív fantasztikus lehetőséget nyújt a Nikon Z által kínált teljes képméretű fényképezés előnyeinek felfedezésére. A gazdagabb színektől a nagyobb mélységélességig lenyűgöző Nikon Z-képminőséget kap egy egyedülállóan jól hordozható csomagban. Tökéletes a kreativitás kibontakozásához és az olyan teljes képméretű felvételekhez, amelyeket mindig is szeretett volna.”

A Nikon tovább bővíti vonzó, nagy teljesítményű NIKKOR Z objektíveinek termékcsaládját, amellyel inspirálja a fotósok kreatív szándékait. A NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S várhatóan idén lesz bejelentve. Új NIKKOR Z objektív ütemterve is rendelkezésre áll.

Bővítse kreatív játszóterét. Nikon Z 5.

 • Lenyűgöző Nikon Z-képminőség: rendkívül nagy látószögű Nikon Z bajonett, nagy teljesítményű EXPEED 6 processzor és teljes képméretű 24,3 megapixeles CMOS-érzékelő 100–51200 ISO-tartománnyal.
  Kisméretű készlet, nagy hatás: a kiválóan hordozható NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 a Z 5 alapszintű fényképezőgép + objektív készletének része.
 • 273 pontos hibrid AF: sima, gyors és pontos élességállítást biztosít a kép teljes területén. A szemérzékelő AF megtalálja a szemeket az emberekről készült tökéletes portrékhoz. Az állatérzékelő AF a macskák és a kutyák esetében teszi ugyanezt.
 • 5 tengelyes rázkódáscsökkentés: éles állóképek és stabil videók.
 • Rendkívül éles 3690k képpontos elektronikus kereső: a nagy felbontású elektronikus kereső nem hagy ki semmit a képből. A legfontosabb beállításokat, például az expozíciót, az ISO-t és a fehéregyensúlyt valós időben alkalmazza a rendszer.
 • Nikon Z-ergonómia: a mély markolat biztos fogást tesz lehetővé, a kulcsfontosságú vezérlők pedig tökéletes elhelyezkedésűek.
 • Strapabíró, mégis könnyű: a magnéziumötvözet váz és időjárásálló tömítőrendszer véd a portól és nedvességtől.
 • Kettős kártyafoglalat, USB-n keresztüli áramellátás: kompatibilis a nagysebességű UHS-II SD-kártyákkal, a fényképezőgép pedig tölthető (kikapcsolt fényképezőgép) vagy működtethető USB-s² tápellátáson keresztül.
 • Dönthető érintőképernyő: fókuszálás és fényképezés egy koppintással, a képterület 100%-ának megjelenítése dupla koppintással.
 • Egyenletes 4K-s videók: A NIKKOR Z teljes képméretű objektívek gyönyörű mélységélességet tesznek lehetővé. Szemkápráztató time-lapse videókat készíthet a fényképezőgéppel, valamint filmezés közben is készíthet állóképeket.
 • Beépített Wi-Fi és Bluetooth: a Nikon SnapBridge alkalmazásával könnyen átvihetők fényképek és videók, és okoseszközét távoli monitorként és távvezérlőként használhatja.

Legyen merész. Legyen szabad. NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3.

 • Kiválóan hordozható teljes képméretű zoomobjektív: sokoldalú 24–50 mm-es nagy látószögű és normál gyújtótávolság-tartományt lefed, és lehetővé teszi 52 mm-es szűrők használatát.
 • Visszahúzható kialakítás: a zoomgyűrű elforgatásával egyszerűen kitolható vagy visszahúzható a objektív.
 • Nikon Z-képminőség: a képek csodálatosan élesek és egyenletesen megvilágítottak a kép teljes területén.
 • Gazdag színek: Az ED üvegelemnek és aszferikus lencsetagoknak köszönhetően minimális torzítás tapasztalható a zoomtartományban.
 • Állandó minimális fókusztávolság: mindössze 0,35 m a teljes zoomtartományban.
 • Nagyszerű videókhoz: az élességállítás halk, és a fókuszlégzés csökkentett a professzionális megjelenésű eredmények érdekében.
 • Testreszabható vezérlőgyűrű: állítható vele az ISO-érzékenység, a rekeszérték és az expozíciókompenzáció.
Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...