Komoly firmware frissítést kapott a Nikon D6

A Nikon egy igen komoly és átfogó vezérlőszoftvert adott ki legújabb zászlóshajójához, a D6-hoz. Az új bitcsomag nem csak hibajavításokat tartalmaz, hanem számos fejlesztést, ami a dSLR váz működését hivatott erőteljesen javítani. Ajánlom minden géptulaj figyelmébe! Idézem a Nikon magyar weboldalán található leírást:

 • A felhasználók mostantól kiválaszthatják a gazdagép SSID-azonosítójának sávját (2,4 vagy 5 GHz), amikor a fényképezőgéphez rögzített WT-6 vezeték nélküli jeladóval csatlakoznak vezeték nélküli hálózathoz. A sáv szerepel a csatlakozás varázsló hálózatválasztó párbeszédablakában, valamint a kapcsolat létrejöttét követően a Vezetékes LAN/WT képernyőn.
 • Kereső használatával végzett fényképezésnél javult az automatikus élességállítás eredménye.
 • Az élességpont-választás problémamentesen működik még akkor is, ha a felhasználó hirtelen irányt vált a választógombon vagy a segédválasztón.
 • Az alábbi problémákat küszöböltük ki:
  – Egyes f/2.8-nál nagyobb maximális rekesszel rendelkező AF-S objektívek esetén az automatikus élességállítás néha nem a várt eredményt hozta.
  – Ethernet-kapcsolat létrejöttekor a hálózati kapcsolat jelzőfénye nem villogott, hanem folyamatosan világított.
  – A WT-6 vezeték nélküli jeladóval nem lehetett olyan vezeték nélküli hálózathoz kapcsolódni, amelynek SSID-azonosítója szóközt, pontosvesszőt („;”), és jelet („&”) vagy fordított perjelet („\”) tartalmazott.
  – A kereső túl- és alulexponáltság jelzői fordítva jelentek meg, amikor a felhasználó +0- beállítást választott az EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ f9 Egyéni beállításában (Fordított kijelzők).
  – Az expozíció jelzők lassan frissültek, amikor a záridőt, a rekeszt vagy az ISO érzékenységet a fő vezérlőtárcsával vagy a segédtárcsával módosították.
  – Amikor az EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ a5 Egyéni beállításának (Pontok tárol. tájolás szerint) Élességpont és AF mező mód menüpontja volt érvényben, és a felhasználó portré (álló) tájolásban használta a fényképezőgépet, majd a készenléti időzítő lejárta után és újbóli aktiválása előtt a készüléket tájkép (fekvő) tájolásba fordította, a fényképezőgép nem állította helyre a tájkép tájoláshoz korábban megadott AF mező módot, hanem átváltott a portré tájolásban kiválasztott AF-mező módra.
  – A készülék képek törlését követően nem frissítette azonnal az alábbi elemeket, hogy pontosan tájékoztassanak a még készíthető képek számáról:
  • a felső funkciókijelzőn a fényképezőgép kikapcsolt állapotában megjelenő még készíthető képek számát, valamint
  • a képszámláló hátsó kezelőtáblán látható kijelzését, amikor az EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ d12 Egyéni beállításában (Hátsó kezelőtábla) a Képszámláló beállítás került kiválasztásra.
  – A készülék az AF finomhangolási beállítások menüpontban csak egyfajta finomhangolási értékkészletet tudott tárolni AF-S NIKKOR 180–400 mm f/4E TC1,4 FL ED VR objektívekhez: vagy a beépített telekonverterrel, vagy az anélkül érvényes értékeket lehetett tárolni, mindkettőt nem.
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...