Általános videóinkból hibátlan lassított felvételeket készít ez a MI

Már korábban is léteztek olyan szoftverek, amelyek megpróbáltak lassított felvételeket készíteni „hagyományos” (15, 24, 25, 30 kép/mp képfrissítésű) videóinkból, ám ezek jellemzően telis-tele voltak mindenféle képi hibákkal (elcsúszó részletek, pixelhibák stb.). A Google és két egyetem (Shanghai Jiao Tong University, University of California Merced) kutatói (Wenbo Bao, Wei-Sheng Lai, Chao Ma, Xiaoyun Zhang, Zhiyong Gao, Ming-Hsuan Yang) összedugták a fejüket, hogy kiderítsék, hogyan lehetne tényleg hibátlan, kiváló képminőségű mozgóképeket készíteni ahol akár 480 kép/mp is lehet a kimeneti képfrissítés. A válasz egyértelmű volt: korunk egyik kedvence, a Mesterséges Intelligencia került ismét a középpontba az algoritmusok megírásakor.

A képkockák interpolációjának, egymásba folyásának minőségét kellett olyan szintre emelni, hogy akár kikockázva se lehessen látni hibákat a kimeneti videóban. A mintavideóban egy 15 kép/mp képfrissítésű mozgóképet alakítottak át 60 kép/mp-es videóvá, és az eredmény minden túlzás nélkül lenyűgöző lett! A DAIN (Depth-Aware Video Frame Interpolation) eljárás során a szoftver mélységérzékeny mozgásfolytonossági projekciós réteget alkalmaz, ahol mélységi térképet és „optikai mozgásfolyami réteget” hoz létre az algoritmus, ami alapján eldönthető, hogy hogyan készüljenek el a közbenső képkockák. Ennek hatására sokkal pontosabban számítható ki a különböző objektumok mozgása, mozgási pályája.

És most jön a hab a tortán! A fejlesztők bárki részére ingyenesen elérhetővé tették a szoftvert, amivel bárki saját maga is kipróbálhatja a konverziót! Persze, aki tud, akar, az támogathatja is a csoportot a letöltési linken keresztül. (Forrás: petapixel.com)

Wenbo Bao, a csoport vezetője tette közzé a fenti videót a szoftver hatékonyságát bemutatván

Az alkalmazás fejlesztői

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...