Ez a Canon új csúcskategóriás rendszervakuja

A Canon ma reggel – többek közt – bemutatta legújabb csúcsvakuját, az EL-1 Speedlite-ot is, aminek legnagyobb újdonsága a felújított kezelőfelület és az új kreatív opciók. A fő kezelőszervek egy vezérlőtárcsa és egy joystick, de az új menürendszer is hozzájárul a gyorsabb kezeléshez. A Speedlite EL-1 áramforrása is megújult, immár az LP-EL névre hallgat. Az új akku lehetővé teszi, hogy a rendszervaku teljes teljesítmény-leadás mellett is csupán 0,9 mp alatt töltsön újra. További előnye az új áramforrásnak, hogy az igen elterjedt LC-E6 töltővel tölthető.

Kép forrása: Canon

A Canon Speedlite EL-1 nagyjából hasonló teljesítményre képes, mint a 600EX, azaz kb. 60 a kulcsszáma ISO 100-on mérve 200 mm-re zoomolva. De nem is a legnagyobb, hanem a legkisebb teljesítményfokozata az, ami felkiáltójelet érdemel: 1/8192 is beállítható a villanón (emlékeztető: a legtöbb rendszervakunál 1/128, 1/256 a legkisebb érték)! A vaku fejét 180 fokban lehet elforgatni, illetve 120 fokban dönteni. Természetesen itt is megvan a beépített nagylátószögű előtét, vagy a fényterelő lapka.

Az EL-1 a Canon EOS 1D fényképezőgépekhez hasonló szigetelést kapott, azaz enyhe esőben is nyugodt szívvel használható. A beépített aktív hűtés pedig nem engedi túlmelegedni a rendszert, ami nem kis pluszt jelent, ha kemény bevetésen vagyunk vele. A villanófej alatt van egy LED-es modellfény is, aminek nem csak fényerejét, hanem színhőmérsékletét is igény szerint állíthatjuk. Ha megtetszett az új vaku, kezdj el rá spórolni, mert 2021 februárjától 1100 dolláros áron veheted majd meg.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...