Új terméksorozattal jelentkezett a Manfrotto

Úgy tűnik, a Manfrotto nem elégszik meg a fotós táskák, állványok, állványfejek és kiegészítők gyártásával, hanem kiterjeszti szortimentjét egy teljesen új irányba is: akkumulátorokkal és akkutöltővel bővült az olaszok repertoárja. Canon (LP-E6N komp.) és Nikon (EN-EL15 komp.) fényképezőgépek számára érkeztek akkuk, amelyekhez két férőhelyes akkutöltőt is kínál a gyártó (ez utóbbival viszont Sony akkuk is tölthetők). A Manfrotto embere azt hangoztatta, hogy az új áramforrások nem egyszerű átfestett változatai a legelterjedtebb CaNikon akkuknak, hanem többlet kapacitással, extra teljesítménnyel és „végtelen” megbízhatósággal is szolgálnak. Az akkumulátorokba válogatott cellák kerültek, az akkutestet pedig kiöntötték szilikonnal, hogy az elnyelje a rázkódásokat, és extra szigetelést adjon az elektronikának (az akkumulátorok akár 270 cm magasságból is kibírnak egy esést).

A töltő a ProCUBE névre hallgat, és cserélhető töltőinzerttel rendelkezik: vagy két fényképezőgép akkut, vagy négy ceruzaakkut lehet vele tölteni. Az inzerteket nagyon egyszerű cserélni, egy tüskével kipattintható az épp bent lévő, míg a cseredarabot egyszerűen csak be kell nyomni a helyére. A töltőt nem csak hálózatra, hanem USB vezetéken keresztül számítógépre, vagy zsebakkura is lehet kötni, de a szett része egy szivargyújtó adapter, amivel kocsiban tölthetjük áramforrásainkat. Nem is tudom, hol láttam ezt a töltőt..

Egyelőre az új termékeket csak az USA-ban forgalmazza a Manfrotto. Az akkumulátorokért 50, a töltőért 80 dollárt kell fizetni.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...