Zsebre vágható gömbkamerát dobott be közénk az Insta360

Megjelent az 5.7K felbontású mozgóképek készítésére alkalmas, 360 fokos látómezővel bíró, stabilizált Insta360 ONE X2 videokamera, ami könnyedén elfér a zsebedben is. A ONE X2 ráadásul vízhatlan szigeteléssel van ellátva (10 méteres mélységig tartja kint a vizet), így akár COVID-19 nyaraláskor is magunkkal vihetjük a fürdőkádba. Érintőképernyő és beépített szerkesztő eszközök is részei a készülék szolgáltatásainak. Az Insta360 ONE X2 négyféle képkészítő móddal rendelkezik: 360, Steady Cam, InstaPano, valamint MultiView.

Kép forrása: Insta360

  • 360: a kamera 5.7K felbontású, 360 fokos videót fűz össze.
  • Steady Cam: komponáld meg a képet és készíts egy digitálisan stabilizált videót.
  • InstaPano: ez egy új mód, amiben a kamera egyetlen érintésre készít el teljes panorámaképeket.
  • MultiView: két látószög felvétele egyszerre (az egyik előre néz, míg a másik téged vesz). A videókat külön fájlként menti el a gép.

Kép forrása: Insta360

Újdonság a frissített FlowState technológiára épülő képstabilizátor, ami a korábbinál jobb teljesítményt ígér. Új a Deep Track, ami egy algoritmus által támogatott követőmódot takar (hanggal, vagy érintéssel aktiválhatjuk). Amint feltöltöttük a videót az Insta360 alkalmazásba, vagy az Insta360 Studio szoftverbe, a programok automatikusan átrendezik a videót, hogy az az embereket, az állatokat, vagy a kijelölt mozgó tárgyat tartsa a középpontban. Az Insta360 ONE X2 egy úgynevezett AquaVision funkcióval is el van látva, aminek elsődleges célja a víz alatti felvételek színvilágának „rendben tartása”. További képjavító szolgáltatás a PureShot, amit főleg rossz fényviszonyoknál érdemes használni: ekkor a gép több képet rögzít, majd azok összevonásával hozza létre a végső felvételt, ami alacsonyabb zajjal és nagyobb dinamikával dicsekedhet.

Az Insta360 ONE X2-ben egy 1630 mAh-s akku található, ami egy töltéssel akár 80 percnyi video felvételét teszi lehetővé. Természetesen ez a kamera is használható webkameraként, aminek számos alkalmazásban vehetjük hasznát. Az Insta360 ONE X2 430 dollárért már meg is vásárolható.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...