Itt a világ legkisebb gimbalos videokamerája!

A DJI bejelentette az Osmo Pocket névre hallgató, 3-tengelyes gimballal ellátott videokameráját, ami 60 kép/mp-es frekvenciával tudja a 4K felbontást! A világ legkisebb stabilizált rendszerének egy 12 MP-es, 1/2,3”-os CMOS szenzor a lelke, ami képes a 4K @ 60 fps-re (100 Mbps-os adatfolyammal). A készülékkel Full HD felbontású lassított felvételeket is készíthetünk, melyek másodpercenként 120 képből állnak. A kamera két beépített mikrofonnal is rendelkezik, amik egy ügyes algoritmusnak köszönhetően képesek arra, hogy kiszűrjék a nemkívánatos háttérzajt.

Bár van egy 1”-os érintőképernyő, ez javarészt csak a kamerarendszer menüjének kijelzését szolgálja. A keresőképet mindenképp érdemes okostelefonra, vagy táblagépre kitenni az ingyenesen letölthető „DJI Mimo” alkalmazás közreműködésével. Többféle beépített felvételi mód közül választhatunk, mint például az ActiveTrack, a FaceTrack, vagy akár a Timelapse és Motionlapse, illetve FPV Mode. Persze, nem maradhatott ki a panoráma mód sem, amivel egy sor fényképet készíthetünk, amik az utómunka során összefűzhetők. Van USB-C aljzat, amin keresztül szintén létesíthető összeköttetés külső eszközeink és a DJI Osmo Pocket közt.

A kezdők segítségére siet a Story Mode, ami tíz sablont kínál a videokészítéshez, így előre beállított paraméterekkel lehet villámgyorsan látványos videókat készíteni. A Pro Mode is választható, ekkor a készülék összes paraméterét és funkcióját maga az operatőr vezérelheti. A gyártó állítása szerint az Osmo Pocket beépített akkuja egy töltéssel körülbelül két órányi működésre képes (4K 30 fps felvétel esetén), de akinek ez kevés lenne, az a már említett USB aljzaton keresztül használat közben is töltheti a kamerát.

A DJI Osmo Pocket mellé egy sor kiegészítő is érkezett, amivel nagymértékben kiterjeszthető a rendszer működése, használata. Maga a DJI Osmo Pocket 350 dollárba kerül és máris előrendelhető a gyártó hivatalos viszonteladóinál. Bővebb infóért kattints ide! (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...