Hihetetlen, de végre tényleg kapható a Zeiss szuper kamerája!

2018 szeptemberében beszéltek először a Zeiss emberei a ZX1 fényképezőgépről, aztán sokáig egy pisszenést sem lehetett hallani a projekt felől. Most viszont végre ténylegesen elérhetővé válik a készülék: Németországban és az USA-ban potom 6000 dollárért meg is vásárolható! Az Android rendszert futtató kamera mottója „Shoot. Edit. Share.”, avagy „Fotózz. Szerkessz. Oszd meg.”, tehát tulajdonképpen egy nagy szenzorral szerelt, rendes optikával ellátott „okostelefont” tett le elénk a Zeiss. A 37 MP-es full frame CMOS szenzorra egy 35 mm F2 optika karcol, majd a beépített 512 GB-os SSD-re (!) rögzített pixeleket a gépen futó Adobe Lightroom Mobile alkalmazással dolgozhatjuk fel kedvünkre.

Kép forrása: Zeiss

A Zeiss ZX1-gyel mozgóképeket is rögzíthetünk, ezek legfeljebb 4K felbontásúak és 30 kép/mp képfrissítésűek lehetnek. Full HD-ban már a 60 kép/mp-es frissítés is választható. A belső tárhelyre mentett adatokat a kamera USB-C aljzatán keresztül vezetéken, vagy a beépített WiFi és Bluetooth modulok segítségével vezeték nélkül másolhatjuk számítógépünkre, vagy okoseszközeinkre. A mechanikus zár 1/2000-30 mp közötti záridő értékekre képes, az érzékenységet ISO 80-51200 közé állíthatjuk. Az AF-rendszer hibrid, tehát fázis- és kontrasztérzékelésen alapszik. A 0,7”-os elektronikus kereső OLED technológia alapú, felbontása 1920 x 1080 pixel. A 3190 mAh-s akku 22,9 Wh teljesítményű, de a Zeiss nem árulta el, mennyi kép készítésére elegendő egy töltet.

Kép forrása: Zeiss

A váz hátoldalán egy 4,3”-os érintőképernyő található, ami a gép vezérlésének oroszlánrészét viszi (főleg a képszerkesztés miatt fontos ez a kezelőfelület). A Zeiss ZX1 tehát már kapható, 6000 dollárt, avagy kb. 1,85 millió forintot kérnek érte az USA-ban. Bővebb infóért látogass el a Zeiss honlapjára.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...