ISO 4,5 millióig hergelhető a Canon két új kamerája

Pont tegnap számoltam be arról, hogy a Canon két új, érdekesnek mondható videokamerát fog hamarosan bejelenteni. Nos, a bejelentés a mai napon meg is történt, az ML-100 és az ML-105 ipari kamerák mára kézzel fogható valósággá váltak. A gyakran extrém rossz fényviszonyok között operáló kamerák világában így nem is csoda, hogy a két újdonság is rendkívül fényérzékeny kialakítást kapott: mindkét kamerában új fejlesztésű full frame képérzékelő kapta a főszerepet, amit Full HD felbontásban akár 0,0005 lux fény mellett is be lehet vetni. A 75 dB-re emelt jelerősítés ekkor kb. ISO 4,5 milliónak felel meg.

Kép forrása: Canon

A két modell közti különbséget a bajonett és a jelkimenetek konfigurációja adja, s összesen négyféle kivitelben lesznek megvásárolhatók. Az ML-100-on CoaXpress terminál található, amin keresztül 12-bites RAW video halad. A „Region of Interest” („kiemelt képterület”) funkcióval pedig 1280 x 720 felbontásban akár 164 kép/mp képfrissítéssel is operálhatunk. Az ML-105 3G / HD-SDI videoterminált használ, és képes TCC 4:2:2 10-bites kimenetre, amelyet a Canon DiG!C DV4 képprocesszora hajt. A két változat rendelhető EF vagy M58 foglalattal.

Kép forrása: Canon

Bár a Canon nem említi így konkrétan, de ezek az újdonságok válthatják le az ME20F-SH ipari kamerát, ami jelenleg is kapható még (20 000 dollár körüli áron). Az M58 csavarmenetes ML-100 december végétől lesz megvásárolható, míg a többi három változat 2021 áprilisától kerülhet forgalomba. Árakat egyelőre nem kaptunk.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...