A Profoto vakuit már némelyik Androidos telefonnal is használhatjuk

A Profoto végre Android operációs rendszer alá is kiadta népszerű alkalmazását, a Profoto Camera-t, igaz, a szoftver egyelőre béta állapotban van, és egyelőre csak bizonyos Samsung telefonokon fut. A Profoto Camera alkalmazásban lehetőségünk nyílik arra, hogy a Profoto vakuit az AirX Smart-TTL közvetítő technológiával használhassuk. Konkrétan az A10, a B10, a B10 Plus, a C1, valamint a C1 Plus villanókat használhatjuk korlátozások nélkül. Persze, a mobilos vakuhasználat nem olyan könnyű móka, mint hinnénk: „A külső vaku mobileszközzel történő szinkronizálásában az egyik különbség a hagyományos dSLR vagy MILC gépekhez képest az, hogy a telefonoknak sokkal flexibilisebb villanási időtartamra van szükségük a különböző zársebességek mellett. Ez megnehezíti a vaku villanásának pontos időzítését és időtartamát az expozíció során. Eddig az efféle szinkronizálásra tett kísérletek kudarcba fulladtak, így a Profoto a világ első olyan gyártója, amely a professzionális vakuk teljes erejét elérhetővé teszi az okostelefonok számára (a Profoto AirX technológia segítségével).” – írták az illetékesek.

Kép forrása: Profoto weboldal

A Profoto Camera alkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play Store-ból. Jelenleg az alábbi telefonokkal használható az Androidos verzió:

  • Galaxy S8 termékvonal
  • Galaxy S9 termékvonal
  • Galaxy S10 termékvonal
  • Galaxy S20 termékvonal
  • Galaxy Note 9 termékvonal
  • Galaxy Note 10 termékvonal
  • Galaxy Note 20 termékvonal

Egyelőre a gyártó nem körvonalazta, hogy mikorra válik teljes értékűvé a szoftver, de azt sem árulták el, mikor válnak támogatottá a többi telefonok. Feltételezhetően ez egy hosszabb, nagyobb hangvételű fejlesztés kezdete, s a különböző márkák modelljei az idő során egyenként kerülnek fel a támogatott telefonok listájára. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...