Délutáni pletykacsokor: Canon, FujiFilm és Sony a terítéken

Canon

Nagyfelbontású Canon EOS R váz érkezhet „hamarosan”. A forrás szerint EOS R5s-nek hívott fényképezőgép körülbelül 90 MP-es felbontású full frame lapkával lesz felszerelve, de akinek ez nem lenne elég, állítólag kap egy HiRes módot is, amivel 300+ MP-es kompozitokat lehet majd készíteni. Egyelőre nem tisztázott, hogy a HiRes mód hogyan fog működni: külső szoftverre lesz-e szükség a fájlok összeadásához, vagy gépen belül megtörténik a „csoda”. A váz külsőleg nagyon hasonló lesz az EOS R5-höz, de belsőleg igencsak eltérő: nem a videós funkciók állnak majd a középpontban (végre), és a képstabilizátor is egy kissé módosított lesz. A készülék ára az EOS R5-höz hasonlóan magas lesz, a bejelentésre 2021 első negyedévében kerülhet sor.

FujiFilm

A forrás szerint 2021-ben jöhet egy kisebb, könnyebb 102 MP-es középformátumú váz a FujiFilm mérnökeitől. Annak ellenére, hogy a készülék kisebb lesz a mostani GFX100-nál, állítólag nem marad ki a képstabilizációs rendszer a vázból. A fotógép hasonló lehet majd a GFX50S-hez. Mondjuk sok értelmét nem látom ennek a „fejlesztésnek”, de ez amúgy is csak egy pletyka, akármi is megtörténhet.

Sony

A Sony két új fényképezőgépet regisztrált kódnevek alatt az FCC-nél (Federal Communications Commission, avagy Szövetségi Kommunikációs Bizottság). A forrás szerint az egyik az új A9 lehet (szerintem túl korai lenne, inkább az A7 IV-re tippelnék), míg a másik egy újabb RX kompakt masina lenne. A forrást tovább olvasva az A9x egy 50 MP-es full frame képérzékelő köré épülne, aminek videós funkciói erősen hasonlítanának az A7S III-éra, annyi különbséggel, hogy már 8K felbontásra is képes lenne. Már az árat is sejteni vélik: 5000 dollárt kérne a gépért a Sony. Megjelenés 2021 első negyedévére tehető.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...