A Sentons ultrahangos technológiájával igazi fényképezőgépként használhatod mobilodat

Virtuális nyomógombokat varázsol telefonod élére a Sentons ultrahangos megoldása. A CameraBar névre hallgató elképzelés ráadásul már jövőre megjelenhet több új okostelefonban. Ezeknek a virtuális gomboknak hála a telefonok használata végre tényleg olyanná válhat, mintha egy kompakt fényképezőgépet használnánk. A virtuális gombok létrehozásában ultrahangos technológiát alkalmaztak a fejlesztők; ez a megoldás már be is mutatkozott az Asus ROG Phone 3-ban, ahol Air Triggers néven van jelen (itt azonban nem a fotózás miatt, hanem a játékok vezérlése céljából alkalmazták ezt a megoldást).

Kép forrása: képkocka a Sentons YouTube videójából

Előnye az új technológiának, hogy nem kerülnek fel kiálló plusz gombok a vékony telefonok vázára, élére, használatuk teljesen intuitív, az érzékelőket a telefon tetszőleges szélére el lehet helyezni, nyomást, de akár simítást is lehet velük érzékeltetni (tehát nem csak kioldáshoz, hanem például zoomoláshoz is használhatóak ezek a virtuális gombok), a nyomás intenzitása is külön érzékeltethető („félig” lenyomott kioldóval élességet állítunk, majd erősebben megnyomva exponálunk – mint az „igazinál”). S mivel ultrahangos érzékelőkkel állunk szemben, így az sem számít, hogy ujjaink nedvesek, vagy kezünk épp kesztyűben van – a dolog egyszerűen csak működik. A gyártók részére fontos előny továbbá, hogy a szenzorok tetszőleges anyaggal használhatók, tehát mindegy, hogy a telefon fém, műanyag, fa, szénszál, vagy egyéb összetevőből készült, és az sem korlátozza a használatot, ha az okostelefon tokban épp van.

Kép forrása: képkocka a Sentons YouTube videójából

A technológia tehát nem csak az X és az Y tengely mentén kezeli a mozgást és a nyomást, hanem „látja” a Z tengelyt is. A fejlesztők útmutatással és szoftveres támogatással segítik a telefongyártók dolgát, így sokkal könnyebben és egyszerűbben lehet majd beépíteni ezt a technológiát a telefonokba, a kamerás alkalmazásokba. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...